بررسی سرواپیدمیولوژی تب مالت انسانی در شهرستان کاشان در سال 1375

  • سال انتشار: 1376
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-1-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان منیری

استادیار گروه میکروب و ایمن شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان

کامران دسته گلی

دامپزشک بخش خصوصی

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به اندمیک بودن تب مالت و وجود گزارش های متعددی از موارد انسانی و حیوانی آن در ایران، میزان شیوع تب مالت انسانی در شهرستان کاشان در سال 75 تعیین گردید. مواد و روش ها: 2376 نفر که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند در یک مطالعه توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند. روش مطالعه شامل مصاحبه و تکمیل پرسش نامه ای حاوی ویژگی های افراد مورد بررسی، شغل، سابقه تماس با دام، مصرف لبنیات غیر پاستوریزه و پنیر تازه بود. مقدار 5 سی سی خون از افراد مورد مطالعه گرفته و جهت جداسازی سرم و انجام تست های سرولوژی رزبنگال و رایت به آزمایشگاه مرکزی کاشان ارسال گردید. تحلیل نتایج با روش آماری فاصله اطمینان (Confidence Interval) انجام گرفت. 22 مورد از 2376 نفر (0/9 درصد) دارای آنتی بادی تب مالت بودند، از این تعداد 17 مورد (77/3 درصد) مرد و 5 مورد (22/7 درصد) زن بودند میانگین سنی افراد آلوده 15/9 ± 32/7 سال و سن 72/7 درصد از آن ها کمتر از 40 سال بود. 16 مورد (72/7 درصد) از موارد مثبت در گروه شغلی پرخطر شامل پرسنل دامپزشکی، قصاب، سلاخ، دامدار و کشاورز و 60 مورد (27/3 درصد) از گروه شغلی کم خطر بودند. 19 مورد (86/4 درصد) از افراد مثبت با دام تماس داشته، 18 مورد (81/1 درصد) پنیر تازه استفاده کرده بودند و 21 نفر (95/5 درصد) سابقه مصرف لبنیات غیرپاستوریزه داشتند. نتیجه گیری: شیوع تب مالت در کاشان 0/9 درصد می باشد، این بیماری در مردان شایع تر، و سابقه مصرف لبنیات غیرپاستوریزه، پنیر تازه و تماس با دام از جمله فاکتورهای خطر ابتلا به آن می باشد.

کلیدواژه ها

تب مالت، سرولوژی، اپیدمیولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.