بررسی دلایل اصلی گرایش به کشت ارگانیک سیب زمینی از دیدگاه کشاورزان در دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی در شهرستان بهار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار، دوره: 3، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_ESND-3-7_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حماد هادیان فر

کارشناس ارشد آکرواکولوژی، کارشناس پشتیبانی IT مدیریت بانک کشاورزی همدان

نظامعلی وفایی

کارشناس ارشد توسعه روستایی، کارشناس اعتباری بانک کشاورزی همدان

چکیده

کشاورزی ارگانیک یکی از راهبردهای کشاورزی پایدار می باشد که متکی بر روش های طبیعی کنترل آفات و بیماری ها بوده و در آن کاربرد آفت کش ها، علف کش های مصنوعی، کودهای شیمیایی، هورمون ها و آنتی بیوتیک ها تا حد امکان منع شده است، این تحقیق با هدف بررسی تاثیر آموزش و ترویج کشت ارگانیک در دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی در اراضی زیرکشت سیب زمینی در شهرستان بهار صورت پذیرفت. برای این منظور در سطح شهرستان بهار کلیه کشاورزان سیب زمینی کار به تعداد 64 نفر به عنوان جامعه آماری مد نظر قرار گرفتند و به عنوان نمونه انتخاب و پرسشنامه بین آنها توزیع گردید. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و صاحب نظران و متخصصان کشاورزی و پایایی آن با استفاده از آزمون پیشاهنگ و محاسبه آلفای کرونباخ 0/89 محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد، بنحوی که از آزمون T بمنظور مقایسه میانگین ها در سطح اطمینان 95 درصد استفاده شد. نتایج نشان داد از دیدگاه کشاورزان ارگانیک کار نگرانی از بروز و شیوع بیماری های مختلف، دسترسی به مواد غذایی با کیفیت و مطلوب، جلوگیری از آلودگی آب و خاک و حفظ محیط زیست و کاهش هزینه های درمان از مهم ترین دلایل اصلی گرایش جامعه به کشت محصولات ارگانیک می باشند

کلیدواژه ها

کشاورزی ارگانیک، سیب زمینی، شهرستان بهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.