توزیع پوشش جنگلی در پهنه های توپوگرافیک شهرستان های استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار، دوره: 3، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_ESND-3-7_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سروری دردشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی،دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

بیت الله محمودی

عضو هییت علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

چکیده

پژوهش پیشرو با هدف بررسی چگونگی توزیع پوشش جنگلی در پهنه های توپوگرافیک در شهرستان های استان چهارمحال و بختیاری، طی سه مرحله به انجام رسیده است. در مرحله اول ترسیم نقشه پراکنش جنگل های استان به تفکیک هر شهرستان در محیط سامانه اطلاعات جغرافیایی با استفاده از نقشه پوشش گیاهی موجود در استان و نقشه مرزسیاسی شهرستان ها به انجام رسید. در مرحله دوم تفکیک پهنه های توپوگرافیک استان (دشت، تپه ماهور، کوهپایه و کوهستان) به تفکیک شهرستان با بهره گیری از مدل طبقه بندی ارتفاعی صورت گرفت و در نهایت سطوح جنگل در هر پهنه توپوگرافیک با منطبق کردن دو نقشه پوشش گیاهی و پهنه های توپوگرافیک برآورد گردید. نتایج این پژوهش نشانداد که شهرستان لردگان بیشترین وسعت جنگل های استان را دارا می باشد و سهم 48/8 درصدی از جنگل های استان را به خود اختصاص داده است و پس از آن شهرستان کوهرنگ با 22 درصد، شهرستان اردل با 20/3 درصد، شهرستان کیار با 3/10 درصد و شهرستان بروجن با 0/6 درصد در مرتبه بعدی قرار دارند. بیشترین وسعت جنگل ها نیز در پهنه ای کوهپایه استان قرار دارند و وسعتی برابر 183452 هکتار ( 55 درصد) از جنگل های استان را به خود اختصاص داده است. کم ترین وسعت جنگل های استان در پهنه دشت قرار دارند که تنها 5 درصد از وسعت جنگل های استان را شامل می شود.

کلیدواژه ها

پوشش جنگلی، پهنه های توپوگرافیک، استان چهارمحال و بختیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.