بررسی نقش فناوری اینترنت اشیا دربهبود خدمات مراقبت های ویژه ، مطالعه مروری نظام مند

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 941

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THPC02_093

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398

چکیده مقاله:

مقدمه: اینترنت اشیاء به عنوان یک سیستم پیچیده ی سایبری- فیزیکی، تمامی انواع حسگرها، دستگاه ها و سیستم های اطلاعاتی را به صورت یکپارچه چینش نموده است و به این ترتیب کلیه ی افراد و اشیاء را به صورت کاملا دلخواه با یکدیگر مرتبط مینماید. هدف از این مقاله نقش فناوری اینترنت اشیا برای درمان بهتر و سریعتر بیماران تحت مراقبت های ویژه میباشد.روش کار : این پژوهش یک مقاله مروری- سیستماتیک می باشد، جهت دستیابی به اهداف موردنظر از جستجوی پیشرفته در پایگاه های داده ای معتبر همچون PubMed، ،SID، google scholar ،Science Direct، Magiran وSpringer بهره گرفته شده که با کلید واژه های Internet of Things و IOT ابتدا 76 مقاله طی سال های 2008 الی 2018 یافت شده سپس در مرحله بعد با اعمال فیلتر 43 مقاله پیدا شد که با پایش مرحله ای بر اساس موضوعیت آن با هدف مطالعه به 17 مقاله نهایی دست یافتیم.یافته ها : تعداد اشیا و دستگاه های متصل به اینترنت بسیار رو به رشد است و پیش بینی می شود تا سال 2020، هشتاد درصد اشیا و دستگاه های روی کره زمین به اینترنت متصل خواهند شد. مهمترین اولویت در ایران برای استفاده از فناوری اینترنت اشیاء، به ترتیب کاربردهای مدیریت بیماریهای مزمن، نظارت بر بیماران تحت مراقبت های ویژه، کنترل آلودگی و تشخیص افتادن شناخته شدند. نتیجه گیری: اینترنت اشیا میتواند با افزایش هوشمندی در بیمارستانها و مراکز درمانی، خدمت رسانی به بیماران را آسان کند.همچنین اینترنت اشیا زمینه های بهبود سلامتی و پیشگیری از بیماریها را با نظارتهای مداوم بر فعالیت افراد عادی یا مستعد بیماری فراهم میکند. بیمارستان ها می توانند از اینترنت اشیا برای کنترل دما و رطوبت در اتاق های عمل استفاده کنند. بطور مثال دستگاه پزشکی UroSense به صورت خودکار میزان ادرار و درجه حرارت بدن (CBT) را اندازه گیری می کند و با اندازه گیری این علائم حیاتی، متخصصان پزشکی می توانند سریع تر به نارسایی قلبی، آسیب کلیه، بیماری های عفونی، تومورهای پروستات، دیابت و سوختگی رسیدگی کنند. بنابراین، به دولت و نهادهای ذیربط توصیه میشود از کاربردهای اینترنت اشیا در حوزه ی نظارت بر بیماران و کنترل آلودگی در بخش مراقبت های ویژه حمایت کند؛ زیرا بیشترین منافع پایداری را به دنبال دارد.

نویسندگان

محمدجواد حیدی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت،کمیته تحقیقات دانشکده پیراپزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.

سولماز موحداجیرلو

کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، بیمارستان ارس تامین اجتماعی، پارس آباد، اردبیل، ایران

صادق شرفی

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت ،دانشکده پیراپزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی آبادان، اهواز، ایران

هانیه پرند

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت،کمیته تحقیقات دانشکده پیراپزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز، ایران.