CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از فن واقعیت مجازی در آموزش پزشکی

عنوان مقاله: استفاده از فن واقعیت مجازی در آموزش پزشکی
شناسه ملی مقاله: THPC02_050
منتشر شده در دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدیه بیرگانی نیا - دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
حمید یزدانی نژاد - دانشجوی کارشناسی هوشبری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
جواد زارعی - استادیار، دکترای مدیریت اطلاعات سلامت، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
فاطمه تیمانی - دانشجوی کارشناسی هوشبری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: آموزش پزشکی، تشخیص پزشکی و تشخیص قبل از عمل با استفاده از فن آوری های پیشرفته مانند واقعیت مجازی می تواند به طرز چشمگیری بهبود یابد. هدف از این مطالعه، بررسی واقعیت مجازی در آموزش پزشکی است.روش کار: این مطالعه به صورت مروری سیستماتیک است که در سال 1398 از پایگاه های اطلاعاتی و وب سایت های علمی معتبر شامل PubMed, Scopus, Science Direct با جستجوی پیشرفته صورت گرفته است و کلمات کلیدی آن تکنیک واقعیت مجازی، آموزش پزشکی، شبیه سازی و آموزش در ی سال های 2000 تا 2018 بوده است. مقالات مرتبط با موضوع مطالعه از طریق چک لیست PRISMA، ازنظر کیفی موردبررسی قرار گرفتند.یافته ها: تعداد 20 مقاله به زبان انگلیسی بررسی شد که تعداد 16 مقاله از آن ها باهدف مطالعه مرتبط بود. از بین 16 مقاله مرتبط، 10 مقاله استفاده از واقعیت مجازی در قالب نرم افزار و سخت افزار را موثر و بهبوددهنده فرایند آموزش دانسته اند که با موفقیت می توان از آن به عنوان یک شیوه جدید آموزشی نوآورانه در آموزش دروس پزشکی، دستیار پزشک، فیزیوتراپی و برنامه های پرستاری استفاده کرد. در 4 مقاله به چالش های پیش رو در این زمینه اشاره شده بود و تعداد 2 مقاله به معرفی و طراحی نرم افزار و سخت افزارهای آموزشی اشاره داشتند. نتایج نشان می دهد که VR درک دانشجویان از آموزش، تشخیص قبل از عمل و مشکلات سلامتی مرتبط با سن را نیز افزایش می دهد.نتیجه گیری: سامانه های واقعیت مجازی فعلی بسیار پرهزینه هستند و سودمندی آن ها در آموزش برای استفاده روتین در آموزش پزشکی بسیار محدود است.

کلمات کلیدی:
واقعیت مجازی، آموزش پزشکی، شبیه سازی، آموزش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/946042/