چگونه می توان به پرستاران انکولوژی کودکان در کشورهای درحال توسعه آموزش داد تجربه موفق یک مرکز در ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت
  • کد COI اختصاصی: THPC02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه رحمتی

کارشناس مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، بیمارستانشهیدمدنی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.

بابک عبدالکریمی

فوق تخصص انکولوژی کودکان، استادیار، گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.

طاهره طولابی

دکتری تخصصی پرستاری، دانشیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.

مهناز صمدبیک

دکتری تخصصی فناوری سلامت، دانشیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرمآباد، ایران.

چکیده

مقدمه: روش های نوین تدریس در ارتقاء صلاحیت در پرستاران انکولوژی ضروری است. سنجش مهارت های بالینی توسط چک لیست های استاندارد و آزمون های کتبی که یکی از مهارت های اساسی است، پایه و اساس مراقبت های پرستاری و تصمیم گیری بالینی است و پرستاران باید برای تسلط بر این مهارت آموزش ببینند. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر روش تدریس توصیه شده بر پرستاران انکولوژی انجام شد. متاسفانه در ایران ما هنوز پرستار دارای مدرک کارشناسی ارشد درزمینهٔ پرستاری سرطان نیستیم، اما تلاش هایی در وزارت بهداشت انجام شده است تا در این راستا قدمی بردارند اما تاکنون تاسیس هنوز رشته پرستاری آنکولوژی میسر نشده است. درحالی که چون کشور ما در حوزه کانسر جز کشورهای پرخطر هست آموزش اختصاصی و مداوم پرستاران آنکولوژی ضروری هست.روش کار: هدف از این مطالعه بررسی توانایی و دانش پرستاران انکولوژی برای تشخیص تغییرات در نمره بالینی در طی 3 سال متوالی است. نمره امتحانات کتبی و مهارت کلینیکی از 30 پرستار خانم در محدوده سنی 22 تا 32 سال انکولوژی کودکان در پایان سال ها ترسیم و 3 نقطه در سال مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. آموزش ها از طریق کانال تلگرامی پرستاری انکولوژی کودکان ایران برای پرستاران ارسال می شد و در پایان هرماه آزمون کتبی 4 گزینه ای از دانش پرستاری به عمل می آمد. مهارت بالینی توسط یک چک لیست استاندارد (متن چک لیست ترجمه شده متن انگلیسی بود) مهارت شامل 30 آیتم هرماه توسط سرپرستار بخش سنجیده می شد. داده ها با استفاده از آزمون های اندازه گیری مکرر واریانس و آزمون پیرسون برای همبستگی خطی مقایسه شدند. (ضریب همبستگی پیرسون 374/0 بود)یافته ها: ما به مدت 3 سال بعد از برنامه آموزش، تغییرات چشمگیری یافتیم. در طی 3 سال امتیاز پرستاران به طور قابل توجهی افزایش یافت.نتیجه گیری: برنامه آموزشی پرستاران انکولوژی ما با استفاده از آزمون های وابسته به نرم افزارهای الکترونیک در یادگیری به عنوان یک راهکار موثر تدریس برای تسهیل و تسریع یادگیری و پیشرفت دانش پرستاران انکولوژی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

آموزش پرستاری، انکولوژی، آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.