سبب شناسی ترشیدگی پیاز در استان اصفهان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
- کد COI اختصاصی: PPC01_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 451
نویسندگان
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی
چکیده
طی سالهای اخیر، بیماری ترشیدگی و آب سوختگی پیاز در مزارع و سوخهای پس از برداشت پیاز استان اصفهان، شیوع گسترده ای پیداکرده است. علائم این بیماری بهصورت پژمردگی برگها، نرم شدن طوقه و آبسوختگی و ترشیدگی سوخ همراه با تغییر رنگ فلسها، ظاهر میشود. به منظور شناسایی عامل یا عوامل بیمارگر این بیماری، نمونه هایی از پیازهای واجد علائم از مزارع مختلف استان اصفهان و سبزیفروشیهای خمینی شهر و اصفهان جمع آوری شد. از کشت آزمایشگاهی نمونه ها، 120 جدایه باکتریایی غالب به دست آمد که 74 جدایه به نمونه های مزرعه و 46 جدایه به نمونه های پس از برداشت مربوط میشد. انجام آزمون های بیماریزایی مختلف در شرایط آزمایشگاهی و گلخانه ای، بیماریزا بودن جدایه های به دست آمده را اثبات کرد. بر اساس نتایج rep-PCR و رسم دندروگرام مربوطه، جدایه های مزرعه در گروه های I، II وIII و جدایه های بازار در گروه جداگانهIV قرار گرفتند. با استفاده از نتایج آزمونهای ریخت شناختی، بیماریزایی و بیوشیمیایی، امکان تشخیص دقیق جنس یا گونه جدایه ها فراهم نشد. اعضای گروه های مزرعه، طی واکنش PCR با جفت آغازگرهای اختصاصی باکتریهای شناخته شده در بروز بیماری ترشیدگی پیاز شامل Burkholderia cepacia،B. gladioli، Pantoea ananatis و Pseudomonas viridiflava باندی تکثیر نکردند. به این جهت، قطعه 1480 نوکلئوتیدی ناحیه 16S rRNA جدایه ها توالی یابی شد و مشخص نمود که اعضای گروه 45) I جدایه) با جدایه های Gluconobacter frateurii، گروه 20)II جدایه) با جدایه های Kosaconia cowanii و گروه 9) III جدایه) با جدایه های Enterobacter cloacae شبیه بودند. اعضای گروه46) IV جدایه) ، با جفت آغازگر اختصاصی باکتری P. ananatis، قطعه مورد انتظار را تکثیر کردند، هرچند که ازنظر ریخت شناختی شباهتی با این باکتری نداشتند. توالییابی قطعه تکثیرشده، شباهت آنها را با جدایه های Klebsiella oxytoca نشان داد. به منظور تائید، قطعه 1480 نوکلئوتیدی جدایه های گروه IV توالییابی شد و شباهت آنها با جدایه های K. oxytoca تائید گردید. با توجه به نتایج، مشخص گردید سه باکتری G. frateurii، K. cowanii و E. cloacae از عوامل ترشیدگی و آبسوختگی پیاز در مزارع اصفهان هستند و باکتری K. oxytoca. در مرحله پس از برداشت، در ایجاد آبسوختگی و ترشیدگی سوخ پیاز نقش دارد. هر چهار گونه باکتریایی شناسایی شده در این پژوهش، بهعنوان بیمارگرهای فرصت طلب انسانی شناخته شده اند و احتمال انتشار آنها از طریق شبکه فاضلاب منطقه به مزارع پیاز دور از ذهن نیست.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تاثیرات گسترش شهری بر تنوع زیستی در شهر
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, InOrder To Prevent Alzheimer's Disease
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, In Order To Prevent Alzheimer's Disease
- Chemical composition of the essential oils isolated from Phlomis olivieri Benth (Lamiaceae) in Hamedan province
- The essential oil compositions of fresh and air-dried flowers of Rosa damascena
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.