سال انتشار: 1398
محل انتشار: نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران
کد COI مقاله: PPC01_018
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 139
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله آماده سازی نانوکپسولاسیون آلژینات-بنتونیت Bacillus subtilis VRU1 و بررسی اثر کنترل کنندگی آن بر روی Rhizoctonia solani لوبیا
چکیده مقاله:
لوبیا با نام علمی Phaseolus vulgaris یکی از مهمترین گیاهان تغذیه ای سرشار از پروتئین است. یکی از عوامل اصلی پوسیدگی طوقه و ریشه لوبیا در سرتاسر دنیا قارچ Rhizoctonia solani میباشد که سالانه خسارات بسیاری به این محصول وارد میکند. در سالهای اخیر به دلیل خطرات زیستمحیطی سموم، از عوامل کنترل بیولوژیک جهت کنترل این بیماری استفاده شده است. این پژوهش با هدف تاثیر کپسولاسیون آلژینات، بنتونیت، نشاسته باکتری Bacillus subtilis VRU1 غنیشده با نانوذرات تیتانیوم در افزایش درصد کلنیزاسیون ریشه و کنترل بیماری R .solani لوبیا انجام گردید. نتایج آنالیز FTIR نشان داد که اختلاط آلژینات، نشاسته و بنتونیت با یکدیگر بهطور صحیح انجام گردیده و هیچ واکنش شیمیایی ناسازگاری در حین فرمولاسیون رخ نداده است. نتایج نشان داد که بیشترین درصد کلنیزاسیون ریشه در روز پنجم تا بیستم پس از مایهزنی در گیاهان تیمار شده با باکتری بدون پوشش مشاهده گردید که پس ازآن این میزان بهتدریج کاهش یافت بهطوریکه در روزهای سی و پنجم تا پنجاهم پس از تلقیح، در گیاهان تیمار شده با نانوکپسولاسیون B.subtilis VRU1 بالاترین درصد کلنیزاسیون مشاهده گردید. نتایج حاصل از آزمونهای گلخانه ای نشان داد که نانوکپسولهای VRU1 با 100 درصد کاهش شدت بیماری، بیشترین تاثیر را در کنترل بیماری R. solani لوبیا نسبت به کپسولاسیون فاقد نانوذرات تیتانیوم و باکتری بدون پوشش دارا بود. فرمولاسیون ارائهشده در این پژوهش جایگزین بالقوهای برای فرمولاسیونهای جامد و مایع عوامل بیوکنترل بوده که با رهایش تدریجی و افزایش کلنیزاسیون ریشه میزان کارایی آنها را در برابر شرایط نامساعد محیطی افزایش میدهد.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/945819/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صابری ریسه، روح اله و مرادی پور، مژده،1398،آماده سازی نانوکپسولاسیون آلژینات-بنتونیت Bacillus subtilis VRU1 و بررسی اثر کنترل کنندگی آن بر روی Rhizoctonia solani لوبیا،نخستین کنگره بیماری شناسی گیاهی ایران،کرج،،،https://civilica.com/doc/945819
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، صابری ریسه، روح اله؛ مژده مرادی پور)
برای بار دوم به بعد: (1398، صابری ریسه؛ مرادی پور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- جرم انگاری و ضمانت اجرایی قانون حفاظت از خاک در کانادا و چین و ایران
- اثر بیوچار بر شاخص خمیرایی خاک
- ارزیابی رشد هتروتروفیک گیاهچه (نمو گیاهچه) ارقام گندم در پاسخ به تنش غرقابی
- بهینه سازی فاکتورهای مؤثر در تولید pericyclivine و vindorosine از اندام هوایی گیاه پروانش (Catharanthus roseus) به روش سطح پاسخ (RSM)
- ارزیابی ژنوتیپ های مختلف گندم نان پاییزه از نظر عملکرد در شرایط نرمال و تنش رطوبتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.