تحلیل ملزومات فرایندی مدیریتی در هوشمندسازی شهر (مطالعه موردی: شهر کرمان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه جغرافیای اجتماعی شهری، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_KJUSG-6-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه افضلی ننیز

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه جغرافیا، تهران، ایران

مهدی مدیری

دانشیار برنامه ریزی شهری، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

رحمت الله فرهودی

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه جغرافیا، تهران، ایران

چکیده

تبیین موضوع: اگرچه تحقیقات زیادی در خصوص شهر هوشمند، در دنیا و حتی در ایران صورت گرفته؛ اما همچنان پروژه ­های هوشمندسازی شهرها در برخی از این کشورها و از جمله ایران عقیم مانده است. هنگامی که این تعاریف در یک ظرف واحد مورد بررسی مجدد قرار می ­گیرند، وجود خلا­هایی در آنها به نظر می ­رسد. از آنجا که این تعاریف و بررسی ­های دارای خلا، مبنای نظری بسیاری از کارهای عملیاتی در هوشمندسازی شهرهای جهان سوم قرار گرفته، لذا خود، عامل بسیاری از عقیم­سازی این پروژه­هاست.­ روش: این تحقیق توسعه ای که با نگاهی آینده ­نگارانه با تکیه بر مطالعات کتابخانه ­ای – اسنادی و پیمایشی (پرسشنامه­ ای) انجام شده است. یافته­ های آن به دو بخش مروری و تحلیلی – توصیفی تقسیم ­بندی می­شود. یافته‎ها: در ایران یکی از مسائل مبتلابه هوشمندسازی شهرها، نبود فرآیند و غیرسیستماتیک عمل کردن در مسیر هوشمندسازی است. در این تحقیق نیز از نگاه کارشناسان، هیچکدام از الزامات فرایندهای اساسی ده گانه در مدیریت هوشمند شهر کرمان در نظر گرفته نشده است. فرآیندهایی که ضمانت سیستماتیک عمل کردن در اجرای پروژه­ های هوشمندسازی دنیاست. نتایج: بنابراین لازم است مدیریت شهری کرمان با هدف کمک به تسریع هوشمندسازی با دعوت از متخصصان امر در  بخش­ های دولتی و خصوصی فرآیندسازی را در سرلوحه اقدامات هوشمندسازی خود قرار دهند. توجه به نقش­های اصلی کارکردی شهر در ارائه فرآیندهای مدیریتی هوشمندسازی آن بسیار موثر خواهد بود که این مهم نیز، نیازمند مطالعات عمیق ­تر است.

کلیدواژه ها

آینده نگری, شهر هوشمند, هوشمندسازی, ملزومات فرآیندی, شهر کرمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.