سنتز نانو ذرات اکسید روی با فعالیت ضد میکروبی و آنتی بیوفیلمی علیه کلبسیلا پنومونیه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله بیولوژی کاربردی، دوره: 8، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_SJOAP-8-31_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه احمدی نسب

گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

سید سهیل آقائی

هیات علمی تمام وقت

محمد علی قاسم زاده

دکتری شیمی، استادیار شیمی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی قم،ایران

چکیده

کلبسیلا پنومونیه همچنین یک پاتوژن فرصت طلب برای بیماران مبتلا به بیماری های مزمن ریه، بیماری های زونا، آتروفی مخاطی بینی و رینوسکلروم است. این ارگانیسم می تواند باعث مسمومیت غذایی و گاستروآنتریت شود. تشکیل بیوفیلم توسط این باکتری در سطوح مختلف، یکی از مهمترین مشکلات در صنایع غذایی است. نانوذرات فلزی ترکیبات ضد میکروبی موثری برای کنترل و حذف بیوفیلم های باکتریایی از سطوح مواد غیرزنده می باشند. هدف اصلی این تحقیق سنتز نانوذرات اکسید روی در شرایط آزمایشگاهی و ارزیابی خواص ضد میکروبی آنها برای مهار تشکیل بیوفیلم و ریشه کن سازی بیوفیلم کلبسیلا پنمونیه ( 700603 ATCC ) می باشد. روش کار: در این تحقیق نانوذرات اکسید روی به روش مکانوشیمیایی سنتز شدند و با استفاده از روش های UV-Vis، FT-IR،EDX و میکروسکوپ الکترونی رویشی مورد تایید قرار گرفتند. خاصیت ضد میکروبی وآنتی بیوفیلم نانوذرات سنتزشده با استفاده از روش چاهک گذاری بر روی آگار و با روش رقت در میکروپلیت 96 خانه ای به صورت متوالی تعیین شدند. نتایج: نانوذرات اکسید روی سنتز شده دارای ساختارکروی با ابعاد حدود 30 نانومتر بودند. فعالیت آنتی بیوفیلم و حذف بیوفیلم توسط نانوذرات اکسید روی به ترتیب در 50 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. بحث: بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق نانوذرات اکسید روی می تواند به عنوان عامل ضد میکروبی موثر برای مهار تشکیل بیوفیلم کلبسیلا پنمونیه در صنایع غذایی استفاده شود.

کلیدواژه ها

کلبسیلا پنمونیه, نانوذرات اکسید روی, آنتی بیوفیلم, فعالیت ضد میکروبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.