بررسی میزان حذف کدورت، آهن و منگنز در منابع آب روستایی شهرستان محمودآباد و نور توسط سیستم های پالایه شنی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیستمین کنگره پ‍ژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور
  • کد COI اختصاصی: AMSMED20_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالایمان عموئی

مرکز تحقیقات سلامت محیط، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

شیرین روحانی

دانشجوی مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

کوثر کوهی

دانشجوی مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

چکیده

سابقه و هدف: آهن ومنگنز در غلظت بالا می تواند موجب رشد وتکثیر باکتریهای آهن ومنگنز ایجاد تغییر در طعم وبوی آب ایجاد لکه های رنگی قرمز و قهوه ای تیره بر روی لوازم شستشو ، گرفتگی وانسداد سیستم آب رسانی شود .در این مطالعه ، میزان حذف کدورت، آهن و منگنز در منابع آب توسط سیستم های پالایه شنی مورد بررسی قرار گرفته و مزایا و معایب این روش بیان شده است. مواد وروش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی برای سال 96 و بهار 97 بر روی 9 مجتمع آبرسانی شهرستانهای محمود آباد و نورکه مجهز به سیستم پالایه های شنی میباشند به تعداد108 نمونه قبل و بعد تصفیه صورت گرفت و بر اساس روشهای استاندارد میزان آهن ،منگنز، توسط دستگاه اسپکتروفتومتر DR5000 وکدورت توسط کدورت سنج 2100P اندازهگیری وتجزیه وتحلیل شد. یافته ها: در این مطالعه میانگین کلی غلظت کدورت ،آهن ،منگنز برای دو شهرستان در ورودی به ترتیب NTU 14/58 ،1/67 و0/274 میلیگرم بر لیتر ودر خروجی به ترتیب NTU 1/9 ،0/23 و0/122 میلیگرم بر لیتر به دست آمد. وبر اساس میانگین به دست آمده درصد حذف کدورت ،آهن ، منگنز توسط پالایه های شنی در خروجی فیلترها به ترتیب 86/9 ،86/2 ،55/5 است. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عملکرد فیلترها برای حذف کدورت و آهن بهتر از منگنز بوده است. و باتوجه به استاندارد 1053 غلظت کدورت ،آهن ،منگنز در خروجی پالایه های شنی به حداکثر مجاز خود رسیده است.

کلیدواژه ها

آب شرب، سیستم های پالایه شنی ، حذف کدورت ،آهن و منگنز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.