شناسایی ژن های کد کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف و انواع اینتگرون در جدایه های سالمونلا در تهران، ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیستمین کنگره پ‍ژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور
  • کد COI اختصاصی: AMSMED20_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین دوزنده جویباری

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

اباذر پورنجف

دپارتمان میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

چکیده

مقدمه و بیان مسئله: سالمونلا یک عامل مهم بیماری، منتقله از راه غذا در انسان ها است. با توجه به هر دو مورد درمان ضد میکروبی و برنامه کنترل عفونت، سویه هایی از سالمونلا که بتا-لاکتامازهای وسیعالطیف تولید می کنند در پزشکی به یک نگرانی تبدیل شده اند. هدف از این مطالعه شناسایی ژنهای ESBL (TEM, SHV and CTX-M) و کلاس I ، II وIII اینتگرون ها در گونه های سالمونلا، جدا شده از بیماران کودکان در تهران است. روش کار: در این مطالعه 405 نمونه مدفوع غیر تکراری از نمونه های کودکان در تهران به دست آمدند. حساسیت به آنتی بیوتیک توسط روش انتشار دیسک تعیین شد و فنوتیپ ESBL با استفاده از تست گسترش دو دیسک (double disk synergy test) تایید شد. M-PCR ها با استفاده از تقویت DNA برای شناسایی ژن های ESBL (TEM, CTX-M and SHV) و اینتگرون های (I, II, III) انجام شد. یافته ها: از 405 نمونه مدفوع 54 (13.4%) سالمونلا به دست آمد. بالاترین میزان مقاومت در ارتباط با NA (51%)، به دنبال آن SXT (50%)، CTX (46%)، AK (36%) و CHL (20%) بود DDST.برای همه جدایه های آزمایش شده انجام شد و 7 (12.9%) گونه های سالمونلا نشان دهنده فنوتیپ ESBL بودند. تجزیه و تحلیل مولکولی ژن های ESBL نشان داد (% 5 (9.3 جدایه های متعلق به گونه های S. Infantis و S. typhimurium حامل-blaTEM 1بودند. 3 (5.5%) جدایه غیر قابل دسته بندی و S. Typhimurium 2 برای ژن CTX-M مثبت بودند. شیوع طبقات مختلف اینتگرون ها نشان داد که 23 (42.5%) جدایه ها ژن اینتگراز (int) را انجام دادند. نتیجه گیری: این مطالعه حضور غالب ژن های TEM و CTX-M را در سالمونلا نشان می دهد. بنابراین، اینتگرون کلاس I بیشتر از کلاس II و III در جدایه های سالمونلا شایع بودند که می توانند به باکتری های این جنس یا حتی جنس های دیگر باکتری های روده منتقل شوند.

کلیدواژه ها

سالمونلا، اینتگرون، ESBL

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.