بررسی یک اپیدمی اسهال آبکی در شهرستان قروه در سال 1397

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیستمین کنگره پ‍ژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور
  • کد COI اختصاصی: AMSMED20_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قباد مرادی

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

نصراله ویسی

معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران

آرین آزادنیا

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: هر ساله اپیدمی های از اسهال در مناطق مختلف جهان رخ می دهد در ایران نیز طغیان های طی سال های اخیر در نقاط مختلف کشورگزارش شده است.هدف این پژوهش بررسی اپیدمی و ارتباط بروز بیماری با عوامل خطرساز آن به منظور شناسایی عوامل خطر آن و البته با هدف کاربردی کنترل اپیدمی در زمان وقوع بود. مواد و روشها: این مطالعه یک مطالعه مورد-شاهدی((case-control،به منظور بررسی اپیدمی (outbreak investigation)می باشد.150 نفر از افراد مبتلا به بیماری با 150 نفرشاهد که از نظر سن و جنس همسان سازی شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته ها: در طی بروز اپیدمی اسفند 1397 در قروه 3160 مورد مبتلا به بیماری به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند،در این مطالعه 150 نفر از افراد بیمار با 150 نفر از اگروه کنترل مقایسه کردیم. بین علایم بیماری استفراغ، تهوع، بی اشتهایی ، تب و اسهال در دوگروه مورد و شاهد ارتباط آماری معنی دار وجود دارد(.(p< 0.05بررسی مصرف مواد غذایی یک ،دو و سه روز قبل از ابتلا به بیماری نشان داد بین مصرف مرغ و پنیر در دوگروه مورد و شاهد ارتباط آماری معنی دار وجود داشت((p< 0.05نتایج آزمایشات و کشت میکروبی نشان داد که عامل بیماری نورواک ویروس بوده است. نتیجه گیری: سوابق ابتلای این نوع بیماریها در همه جا ظرف سال های گذشته بوده و با اقدامات مرتبط کنترل شده است. به منظور کاهش خطر بیماری در هنگام اپیدمی و بررسی های انجام گرفته توصیه شد در زمان وقوع اپیدمی از نطر میکروبی و شیمیایی اقدامات لازم صورت و مورد آنالیز قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اپیدمی،اسهال، قروه، بررسی اپیدمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.