تعیین تاثیر عمل پیوند عروق بر کسر تخلیه قلب و عوامل موثر بر آن در بیماران مراجعه کننده به مرکز قلب در سال :1391 یک مطالعه مقطعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیستمین کنگره پ‍ژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی کشور
  • کد COI اختصاصی: AMSMED20_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1925
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید صادقیان

مرکز تحقیقات دریجه قلب، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،ایران

سیما سیاح

دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

حامد کاظمی خالدی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

طاهره شجاع زاده

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

چکیده

بیماری عروق کرونر یکی از شایع ترین بیماری های قلبی میباشد و بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.علیرغم پیشرفت روش هایی مانندPCI ، برای درمان بیماران با درگیری وسیع کرونر، عمل پیوند عروق کرونر روش اختصاصی میباشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر عمل بای پس عروق کرونر بر کسر تخلیه قلب به همراه بررسی ریسک فاکتور ها، علایم، نشانه ها و بیماری های همراه آن بود. مواد و روش ها: این مطالعه Cross-sectionalدر سال 1391 بر بیماران کاندید انجام isolated first time elective CABGs مراجعه کننده به بیمارستان مرکز قلب تهران انجام شد. معیار ورود به مطالعه، بیماران کاندید CABG و معیار های خروج، سابقه بیماری دیچه ای شدید، سابقه نارسایی قلبی بغیر از زمینه عروق کرونر، بیمارانی که مورد ریوسکولاریزاسیون قرار گرفتند، آنزیوگرافی نرمال و بیمارانی که pace maker داشتند تعریف شد. بیماران کاندید CABGs بر اساس گزارش آنژیوگرافی قبل از عمل وچهار ماه بعد از عمل جهت انجام اکوکاردیوگرافی مورد بررسی قرار گرفتند. افراد با کسر تخلیه کمتر از %40 به دو گروه افراد با اختلال کارکرد متوسط تا شدید تقسیم شدند %< EF< 39% 31)و EF< 30%). اطلاعات دموگرافیک، مصرف سیگار و بیماری های زمینه افراد جمع آوری گردید و تمام اطلاعات توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد بررسی قرار گرفت. سطح معنی داری 0.05 درنظر گرفته شد. نتایج: در مطالعه حاضر 1100 نفر شرکننده وجود داشت. %74.69 از آنها را مردان تشکیل میدادند. سابقه بیماری قلبی دربستگان، فشار خون و دیس لیپیدمی باشیوع %49.6، %47.7 و %46.9 به ترتیب بالاترین شیوع بیماری های زمینه ای را داشتند. میانگین کسر تخلیه پس از عمل %45.8 بود که بعد از عمل به %47.9 رسید و در افراد ICMP از %30.53 به %35.92 افزایش پیدا کرد. 102 اختلال کارکرد متوسط و 29 نفر شدید. بین دو گروه تفاوتی از نظر افزایش میانگین کسر تخلیه بعد از عمل وجو نداشت. در رابطه با موربیدیته ها پس از عمل هنگام مقایسه بیماران ایسکمیک کاردیومیوپاتی و گروه با FE> =40% تفاوت معنی داری دیده نشد (P=0.17). زمان استفاده از پمپ در گروه ICMP بصورت قابل توجه بیشتر از گروه دیگر بود در حالیکه بین دوگروه از نظر زمان تفاوت Cross Clamp تفاوت چشمگیری وجود نداشت .در مجموع علارغم اطلاعات زیاد انجام شده در زمینه اختلال عملکرد بطن چپ هنوز-cut off pointمشخص و قطعی برای تعریف بیماران high-risk کاندید انجام CABGs مشخص نشده است . نتیجه گیری: در مطالعه ما Cut-off point 40%انتخاب شد و نتایج حاکی از صدق این اختلاف بین دو گروه از نظر پیامد های زود رس بعد عمل بود .همچنین دو گروه از نظر زمان بستری در ICUو بیمارستان تفاوت معنی داری نداشتند .در عوض ثابت شد که گروه بیماران ICMP افزایش بیشتری در مقدار کسر تخلیه داشته در واقع سود بیشتری ازCABGs برده اند. رابطه متغییرها با مقدار تغییراتEF طیCABGs را در گروه بیمارانICMP مورد مطالعه قرار دادیم که در این مورد ارتباطی بین هیج یک از متغییرها با تغییرات کسر تخلیه نیافتیم.

کلیدواژه ها

Heart failure coronary artery bypass grafting . Fraction Ejection

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.