بررسی میزان خسارت کک چغندرقند Chaetocnema tibialis Ill. روی برگها و آزمایش چند حشره کش علیه آفت

  • سال انتشار: 1374
  • محل انتشار: دوفصلنامه چغندرقند، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JRSB-11-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی اله غدیری

محقق علفهای هرز آزمایشگاه بررسی آفات و بیماریهای گیاهی- کرج، ایران.

چکیده

طی بررسیهایی که در مدت دو سال (64-1363) در منطقه کرمانشاه انجام شد. میزان خسارت حشرات کام کک چغندرقند روی برگها بررسی گردید و چند حشره کش نیز روی افت ازمایش شد. نتایج بدست امده نشان داد که خسارت وارده به بوته های چغندرقند در صورت تغذیه یک عدد کک از دو بوته و نیز یک عدد کک از یک بوته کم و قابل تمی باشد. در صورت تغذیه دو و سه عدد کک از یک بوته چغندرقند در مقایسه با بوته تغذیه نشده نتایج زیر بدست آمد: - هنگامی که بوته چغندرقند از مرحله دو برگی تا پایان مرحله شش برگی مورد تغذیه کک چغندرقند قرار نگیرد متوسط تعداد برگها شش عدد، متوسط طولی برگها 13/3 سانتی متر، متوسط عرض برگها 93/0 سانتی متر و میزان آلودگی روی هر بوته صفر می باشد. - در صورتیکه از هر بوته چغندرقند از مرحله دوبرگی تا پایان مرحله شش برگی دو عدد کک تغذیه کند، متوسط تعداد برگها 25/5 عدد، متوسط طول و عرض برگها به ترتیب 12/2 و 7/0 سانتی متر و میزان آلودگی روی هر بوته 35/3 یعنی بیش از آلودگی متوسط می باشد. - در صورتیکه از هر بوته چغندرقند از مرحله دوبرگی تا پایان مرحله شش برگی سه عدد کک تغذیه کند متوسط تعداد برگها 5/4، متوسط طول و عرض برگها به ترتیب 02/1 و 48/0 سانتی متر و میزان آلودگی روی هر بوته 45/4 یعنی بیش از آلودگی زیاد می باشد. نتایج بدست آمده از ازمایش سموم مختلف روی حشرات کامل نشان داد که سموم فن و والریت 20% به میزان 750 سانتی متر مکعب در هکتار و فوزالون 35% درصد به میزان سه لیتر در هکتر می تواند در شرایط ضروری مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آفت, حشره کش, کک چغندرقند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.