برآورد دمای پایه و بررسی روند جوانهزنی و سبزشدن ارقام منوژرم چغندرقند در درجات مختلف حرارت
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: دوفصلنامه چغندرقند، دوره: 20، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JRSB-20-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 532
نویسندگان
دانشجوی دکتری زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
چکیده
برای تعیین مناسبترین تاریخ کاشت و پیشبینی زمان جوانهزنی و سبز شدن در شرایط مزرعه, اطلاعاتی ازجمله درجه حرارت پایه و واحدهای گرمائی لازم برای ارقام مختلف چغندرقند مورد نیاز میباشد. براین اساس در این تحقیق روند جوانهزنی بذر هفت رقم منوژرم چغندرقند ایرانی در دماهای مختلف از صفر تا 36 درجه سانتیگراد، به فواصل سه درجه در آزمایشگاه و همچنین روند سبز شدن این ارقام در شرایط مزرعه طی دو سال زراعی(83-1382) و در هر سال با دو تاریخ کاشت مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایشگاه درجه حرارت پایه برای جوانهزنی چغندرقند، اپتیمم جوانهزنی، زمان رسیدن به 50 درصد جوانهزنی و واحدهای گرمائی برای رسیدن به این زمان تعیین شد. در شرایط مزرعه نیز روند سبزشدن و واحدهای گرمائی موردنیاز در هر تاریخ کاشت محاسبه و تعیین گردید. نتایج نشان داد که درجه حرارت پایه برای جوانهزنی در ارقام مختلف بین دو تا سه با میانگین 6/2 درجه سانتیگراد میباشد. درصد جوانهزنی بذر چغندرقند در دمای 12 تا 27 درجه سانتیگراد بیشترین مقدار بود، اما دمای اپتیمم جوانهزنی دامنهائی از 24 تا 27 درجه میباشد که بیشترین سرعت جوانهزنی وجود دارد. ارقام چغندرقند مورد بررسی به طور متوسط تا زمان50 درصد جوانهزنی به حدود 51 درجه-روز و برای سبزشدن در شرایط مزرعه به 154 درجه-روز واحدگرمائی نیاز دارند.کلیدواژه ها
بذر, جوانهزنی, چغندرقند, درجه حرارت پایه, مونوژرم؛ واحدهای گرمائیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.