مقایسه قارچ کش جدید اوپوس (Epoxy conazole) با قارچ کشهای رایج در مبارزه با سفیدک پودری چغندرقند

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دوفصلنامه چغندرقند، دوره: 21، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRSB-21-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر حیدری

بخش تحقیقات بیماریهای گیاهان- موسسه تحقیقات آفات و بیماری های گیاهی

داریوش صفایی

بخش آفات و بیماریهای گیاهی- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

سعید ارومچی

بخش آفات و بیماریهای گیاهی- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

جهانشاه بساطی

بخش تحقیقات چغندرقند- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

چکیده

در این تحقیق تاثیر قارچ کش جدید اوپوس )اپوکسی کونازول) و مقایسه آن با سموم قارچ کش متداول علیه سفیدک پودری چغندرقند در استان های آذربایجان غربی و کرمانشاهطی دو سال مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار در چهار تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش سموم دینوکاپ، سولفور(گوگرد وتابل)، کالیکسین، اوپوس و شاهد (آبپاشی) بودند. یادداشتبرداری نهایی از درجه آلودگی تیمارها با مقیاس 6-1 که در آن نمره یک بدون آلودگی و نمره شش آلودگی 100-81 درصد بود، با فاصله زمانی 15 روز بعد از آخرین سمپاشی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن نشان داد که در آذربایجان غربی، در هر دو سال اختلاف تیمارهای سمپاشی شده از نظر آلودگی به بیماری سفیدک پودری با شاهد در سطح یک درصد و پنج درصد معنیدار بود. مقایسه میانگین های درجه تاثیر تیمارهای آزمایشی نشان داد که قارچ کش اوپوس بیشترین تاثیر را در کنترل بیماری سفیدک پودری چغندرقند داشته است. در آزمایش کرمانشاه در سال اول به علت پایین بودن شدت بیماری در مزارع منطقه اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده نگردید ولی در سال دوم، اختلاف تیمارهای سمپاشی شده با شاهد در سطح یک و پنج درصد معنیدار بود. از نظر عملکرد و درصد قند ریشه  نیز تیمارهای سمپاشی شده به شاهد ارجحیت داشتند.

کلیدواژه ها

ایران, چغندر قند, سفیدک پودری, مبارزه شیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.