کاربرد مدل برنامه ریزی حمل و نقل در صنایع قند و شکر استان فارس

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوفصلنامه چغندرقند، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRSB-24-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش قزلی جهرمی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم، ایران.

حمید محمدی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم، ایران.

صادقی حمید

استادیاران دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم ، جهرم، ایران.

چکیده

استان فارس در تولید چغندرقند کشور پس از استان­های خراسان و آذربایجان­غربی در رتبه سوم قرار دارد و حجم بالایی از چغندرقند در نقاط مختلف این استان جابجا می­شود. این مطالعه در سال 1385 با هدف ارایه الگوی حاوی حداقل هزینه در شبکه انتقال قند و شکر از مراکز تولید استان فارس تا مراکز تصفیه و نگه داری و نهایتا مراکز توزیع و مصرف صورت گرفت. مراکز تولید شامل مرودشت 3/27، اقلید 9/27، فسا 3/11، کوار3/7 و ممسنی 2/20 درصد از کل تولید استان می­باشد و بخشی از قند و شکر استان از طریق واردات تامین می­گردد. مراکز تصفیه و نگه داری متقاضی محصول مراکز یاد شده شامل مرودشت، شیراز، یاسوج، بوشهر، اقلید، آباده، لار، ابرقو، فسا، تهران، اصفهان، ممسنی، کازرون، استهبان و سپیدان می باشند. مراکز مصرف نیز شامل تمامی شهرستان­های استان فارس می­باشد. هزینه حمل قند و شکر میان مراکز تولید تا مصرف در الگوی فعلی 55/56 میلیارد ریال است که در الگوی بهینه این رقم 23 درصد کاهش می­یابد. از رقم یاد شده سهم شبکه انتقال از مراکز تولید تا مراکز تصفیه و نگه داری و شبکه انتقال به مراکز مصرف به ترتیب برابر با 1/71 و 9/28 درصد است. مهم ترین تغییرات در الگوی بهینه میان شبکه تولید و تصفیه و نگه داری تغییر در مسیرهای انتقال محصول مراکز تولید مرودشت، اقلید و ممسنی می­باشد. محصول مرودشت در الگوی بهینه علاوه بر مرودشت و شیراز به یاسوج و بوشهر و ابرقو ارسال می­گردد. محصول اقلید در الگوی بهینه به جای تامین مراکز نگه داری شیراز به تهران و اصفهان ارسال می­گردد. بخشی از محصول تولیدی ممسنی نیز که در حال حاضر به تهران و اصفهان ارسال می­گردد در الگوی بهینه به یاسوج و بوشهر اختصاص یافته است. در شبکه انتقال محصول از مراکز تصفیه و نگه داری به مراکز مصرف نیز تغییر الگوی بهینه نسبت به الگوی فعلی عمدتا به مراکز نگه داری شهرستان های شیراز، اقلید و آباده مربوط می­شود.

کلیدواژه ها

استان فارس, الگوی بهینه, حمل و نقل قند و شکر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.