محاسبه طول موثر دینامیکی ستون ها در قاب های مهارنشده با اثر میرایی و جرم طبقات

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران ،سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین طاهرخانی

دانشجو کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین ، ایران

مجید امین افشار

استادیار ، گروه عمران ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین ، ایران

چکیده

پایداری ستون ها در قاب های ساختمانی با توجه به اهمیت ظرفیت تحمل بار محوری ستون ها به عنوان ملاکی برایطراحی ساختمان ها از موضوعات بسیار مهم در علم مهندسی سازه می باشد . با توجه به تحقیقات گذشته (مبحثنهم مقررات ملی ساختمان و روابط ژولیان لارنس) صرفا پایداری ستون ها را در حالت استاتیکی مورد بررسی قرارداده و ضریب طول موثر و ظرفیت بار بحرانی را محاسبه نموده است. در این مقاله به بررسی پایداری دینامیکیستون ها با لحاظ اثر میراگر ویسکوز و جرم طبقات (به عنوان جرم متمرکز) در شرایط مرزی انتهایی مسئله ومحاسبه ضریب طول موثر و ظرفیت بار بحرانی تحت تاثیر فرکانس های تحریک درحالت دینامیکی می پردازد.نتایج نشان می دهد که ضریب طول موثر درحالت دینامیکی علاوه بر نسبت سختی ستون ها به تیرها در نقاطمرزی به نسبت فرکانسی ( نسبت فرکانس تحریک به فرکانس طبیعی سازه) و میرایی نیز وابسته می باشد.تغییرات ضریب طول موثر دینامیکی بر حسب فرکانس های تحریک متفاوت به صورت گوسی شکل تغییر می کندو در نقطه ای از نسبت فرکانسی (تشدید) طول موثر دارای مقدار ماکسیمم می باشد. طول موثر دینامیکی بستهبه مقدار نسبت فرکانسی از طول موثر استاتیکی ( ژولیان ولارنس ) بزرگتر یا کوچکتر بوده و میرایی تاثیر قابلملاحظه ای در کاهش طول موثر در نقاط نسبت فرکانسی تشدید دارد. با این پژوهش می توان ظرفیت تحمل بارمحوری ستون ها را در مقابل بارهای دینامیکی پیش بینی نمود و در طراحی ها مد نظر قرار داد.

کلیدواژه ها

ضریب طول موثر ، پایداری دینامیکی ستون، کمانش ، باربحرانی ، قاب خمشی فولادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.