تحلیل عددی میدان سرعت و دمای نانوسیال غیر نیوتونی مغناطیسی تحت میدان مغناطیسی یکنواخت و غیریکنواخت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME24_537
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد ولی زاده گلیان

ایران، تهران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی مکانیک کارشناس ارشد

افسانه مجری

ایران، تهران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی مکانیک استادیار

چکیده

در این مقاله، انتقال حرارت و رژیم جریان یک نانوسیال غیرنیوتونی درون لوله ای با سطح مقطع دایره ای که تحت میدان مغناطیسی یکنواخت و غیریکنواخت قرار دارد، به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته است. در نانوسیال استفاده شده، محلول آبی کربوکسی متیل سلولوز (CMC) به عنوان سیال پایه غیر نیوتونی در نظر گرفته شده و نانوذره Cu0 به آن اضافه شده است. رفتار غیرنیوتونی نانوسیال توسط قانون توانی مدل سازی می گردد. پارامترهای شاخص پایداری و شاخص قانون توانی این مدل از رئولوژی موجود در نتایج تجربی استخراج شده است. از دو هندسه مختلف برای اعمال میدان های مغناطیسی یکنواخت و غیریکنواخت استفاده شده است. در حالت اعمال میدان مغناطیسی یکنواخت برای مشاهده تغییرات دما شار گرمایی ثابتی به آن اعمال شده است. مقادیر هدایت الکتریکی نانوسیال نیز از نتایج تجربی به دست آمده است. تاثیر کسر حجمی، شدت میدان مغناطیسی و عدد رینولدز بر روی نمودارهای دما و سرعت مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که اعمال میدان مغناطیسی یکنواخت بر روی میدان سرعت و میدان مغناطیسی غیریکنواخت بر روی میدان دما تاثیرگذار است. در حضور نانوسیال با کسر حجمی 4. بیشترین کاهش سرعت با اعمال میدان مغناطیسی یکنواخت 36 درصد و افزایش دما در حالت اعمال میدان مغناطیسی غیریکنواخت 40 درصد می باشد. همچنین افزایش کسر حجمی نانوسیال، افزایش دما را در پی دارد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.