استفاده از روش ترکیبی شبکه عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک در مدل سازی فرآیند ماشینکاری تخلیه الکتریکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME24_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرید ایلچی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد ساری

مسعود آزادی مقدم

دانشجوی دکترا، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

مسلم نجفی بیرگانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی

فرهاد کلاهان

دانشیار، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

این تحقیق به بررسی اثر پارامترهای ورودی ماشین کاری اسپارک (شدت جریان، زمان روشنی و خاموشی پالس، ولتاژ و سیکل کار) بر زبری سطح قطعه کار می پردازد. مقادیر بدست آمده حاصل از انجام آزمایشات با استفاده از تکنیک شبکه های عصبی مصنوعی و روش تلفیق الگوریتم ژنتیک با شبکه های عصبی مورد مدل سازی و مقایسه قرار گرفتند. مشخص شد که با به کارگیری الگوریتم ژنتیک در شبکه عصبی نتایج بهتری نسبت به اجرای تنهای شبکه عصبی حاصل می شود. این امر به دلیل بهینه ساختن وزنها و بایاس های شبکه در هر نسل جدید نسبت به نسل قبلی توسط جمعیت کروموزوم ها می باشد. طبق نتایج آنالیز حساسیت مشخص شد، پارامتر شدت جریان بیشترین تاثیر را بر زبری سطح قطعه کار دارد. همچنین نتایج محاسباتی نشان میدهد تلفیق دو روش شبکه عصبی و الگوریتم ژنتیک ابزاری کارآمد در مدل سازی ماشین کاری اسپارک می باشد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.