کاربرد تکنیکهای درون یابی و GIS به منظور بررسی تغییرات مکانی کیفیت آب زیرزمینی اراضی ساحلی (مطالعه موردی: شهرستان بابلسر)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی
  • کد COI اختصاصی: NCCLWRM02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد چراتی آرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حسین صدقی

استاد گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

امیرپویا صراف

استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

چکیده

کیفیت منابع آب زیرزمینی اراضی ساحلی یکی از مباحث بسیار مهم در طرحهای توسعه منابع آب کشور میباشد. در این راستا تهیه نقشه های به هنگام تغییرات پارامترهای کیفی آب میتواند گامی مهم در بهره برداری و مدیریت صحیح از منابع آب باشد. این پژوهش با هدف بررسی تغییرات مکانی کیفیت آب زیرزمینی شهرستان بابلسر از استان مازندران با استفاده از روشهای درونیابی انجام گردید. در این پژوهش دو روش میان یابی وزن دهی عکس فاصله و کریجینگ برای تعیین تغییرات مکانی ده پارامتر، هدایت الکتریکی، سدیم ، سولفات، کلر، بیکربنات، اسیدیته، کل مواد جامد محلول، سختی کل، نسبت جذبی سدیم و نیترات، در محیط نرم افزار Arcgis10.2 مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحقیق حاکی از آنست که روش زمین آمار کریجینگ نسبت به روش وزن دهی عکس فاصله از برتری نسبی برای درونیابی پارامترهای کیفیت آب برخوردار می باشد. تغییرات مکانی کیفیت آب زیرزمینی بر اساس نشان میدهد به دلیل اثر سازندهای زمین شناسی و نزدیکی دریا و عوامل ناشی از آن کیفیت آب زیرزمینی در محدوده شهرستان از جنوب غربی به شمال شرقی در حال افت و افزایش غلظت میباشد.

کلیدواژه ها

کریجینگ، سیستم اطلاعات مکانی، درونیابی، وزن دهی عکس فاصله.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.