تجربه کشت گیاهان شورزیست با آب دریا دراستان سیستان و بلوچستان منطقه چابهار (سایت های ناصرآباد و بریس)
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی
- کد COI اختصاصی: NCCLWRM02_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 918
نویسندگان
سرگروه تخصصی کشاورزی وآبیاری وزهکشی ومهندسی رودخانه شرکت مهندسی مشاور طوس آب
مدیر حوضه های شورورزی جنوب کشور-شرکت توسعه منابع آب ونیروی ایران
مدیر پروژه شورورزی استان سیستان بلوچستان- شرکت توسعه منابع آب ونیروی ایران
کارشناس ارشد آبیاری- ومهندسی رودخانه شرکت مهندسی مشاور طوس آب
چکیده
در استان سیستان و بلوچستان نیز بدلیل افزایش جمعیت و نیازهای جامعه، کاهش پتانسیل منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و در نتیجه کاهش شدید سرانه آب در دسترس در سالهای اخیر، مطالعه و بررسی منابع آب نامتعارف و جایگزینی بهینه و کاربردی این منابع در بخشهای مختلف مصرف بویژه در بخش کشاورزی که شرایط بهره برداری از منابع آب نامتعارف را دارند، لازم و ضروری به نظر می رسد. از جمله طرح ها و فعالیتهای قابل مطالعه در بخش آبهای نامتعارف، استفاده مستقیم و غیر مستقیم از آب دریا در مصارف بخش کشاورزی نواحی ساحلی جنوبی استان سیستان و بلوچستان، تحت عنوان مطالعات شورورزی میباشد. پژوهش حاضربا هدف استفاده پایدار از منابع آب وخاک شور جنوب کشور در کشاورزی انجام شده است. بدین منظور در دوسایت ناصرآباد در نزدیک کنارک و بریس در استان سیستان وبلوچستان ودر حاشیه دریای عمان اقدام به احداث مزارع الگویی شورورزی به مساحت تقریبی 4 هکتار و آبیاری با آب دریا با شوری متوسط 53 دسی زیمنس برمتر وشوری خاک 43 دسی زیمنس برمترگردید.گیاهان کشت شده شامل گونه های سالیکورنیا پرسیکا و سالیکورنیا بیگلوی و گونه های آتریپلکس شامل آتریپلکی کانسس،لنتی فرمیس و هالیموس میباشد. تجربیات بدست آمده نشان میدهد که امکان توسعه کشت سالیکورنیا بویژه گونه بیگلوی در شرایط کشت در زمان مناسب و همچنین آتریپلکس لنتی فرمیس بیشتر از گونه های دیگر فراهم است ودر صورت ادامه مطالعات میتواند به عملکرد اقتصادی مناسب از این محصولات دست یافت.کلیدواژه ها
آب نامتعارف، شورزیست، آب دریا، سالیکورنیامقالات مرتبط جدید
- Synergizing Urban Flood Risk Management with AdvancedWater Technologies in a Warming Climate
- بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر مدیریت خطر سیلاب حوضه آبریز رودخانه کن
- بررسی اثر دبی با دوره بازگشت های مختلف بر حریم کمی رودخانه (مطالعه موردی : حوضه آبریز ده بالا و طزرجان)
- Statistical analysis and numerical simulation of the turbulent flow inopen channels
- تحلیل عدم قطعیت پارامترهای مدل شبیه سازی کیفی آب رودخانه با استفاده از الگوریتمDREAM
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.