تدوین برنامه مدیریت رواناب سطحی با استفاده از مدل هیدرولیکی swmm(مطالعه موردی : شهرک نفت اهواز)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت منابع آب نواحی ساحلی
  • کد COI اختصاصی: NCCLWRM02_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کیخوایی دهدزی

دانشگاه آزاد واحد شوشتر گروه مهندسی آب.دانشکده علوم آب.واحد شوشتر.دانشگاه آزاد اسلامی.شوشتر.ایران

حسین قربانی زاده خرازی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد شوشتراستادیار گروه مهندسی آب. دانشگاه آزاد اسلامی.شوشتر.ایران

چکیده

آب گرفتگی در مناطق شهری در اثر رگبارهای شدید مشکلات فراوانی را برای کل شهرهای جهان به وجود آورده است. تخمین عمق و پهنه های آب گرفتگی در دوره بازگشت های مختلف می تواند اطلاعات مناسبی برای وقوع و کاهش خطرات سیل آب گرفتگی برای مدیریت مناطق شهری فراهم نماید.بنابراین شبیه سازی صحیح فرایندهای هیدرولوژیکی و هیدرولیکی شهری و پیش بینی احتمال خطر سیلاب شهری برای بهبود طراحی زهکشی و اجرای فعالیت های کمک رسانی سریع امری مهم و ضروری است. از طرف دیگر وضعیت ظاهری پیچیده مناطق شهری، فقدان داده های هیدرولوژیکی دقیق، نیاز به نقشه های با قدرت تفکیک بالا و نبود نقشه های شبکه زهکشی مناسب، شبیه سازی فرایندهای آب گرفتگی شهری را مشکل کرده است. لذا استفاده از روش هایی که با صرف وقت و هزینه کمتر و عدم نیاز به اطلاعات ورودی زیاد بتوان به نتایج قابل قبولی دست یافت ضروری است ( رستمی خلج، .( 1390 سیل زدگی شهرها دو نوع متفاوت است. در نوع اول رودخانه ها یا زهکش اصلی طغیان کرده، لبریز شده و اراضی مجاور را غرقاب می کند. نوع دوم بر اثر لبریز شدن شبکه جمع آوری و دفع آبهای سطحی ، هنگام رگبارهای شدید رخ می دهد .علت بروز این وضعیت، کمبود ظرفیت شبکه دفع حداکثر آبدهی لحظه ای سیلاب است که اغلب موارد انسداد و گرفتگی دهانه های ورودی مجاوی سیلابرو آن را تشدید می نماید (آشوری و همکاران،(1388، اگر سیل زدگی شهرها از نوع دوم باشد، کاهش اثرات آن معمولآ با طراحی صحیح و تآمین ظرفیت کافی شبکه های جمع آوری و دفع آبهای سطحی قابل تحقق است. البته طراحی صحیح با توجه به تعدد و پیچدگیها عوامل موثر در تعیین میزان سیلابها، لزوم بررسی تاثیر تغییر و تحولات سریع حوزهی آبخیز و نیاز به ارزیابی و کنترل بخصوص برای حوزه های بزرگ و شبکه های مرکب و پیچیده، نیازمند شبیه سازی و استفاده از مدل های ریاضی خواهد بود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.