بررسی پتانسیل منابع لیگنوسلولزی برای توسعه صنایع تخته خرده چوب، MDF و کاغذ در استان چهارمحال و بختیاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 648
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رمضانیان ثانی

کارشناسی ارشد فراورده های مرکب چوبی، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی اکبر عنایتی

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

برای این بررسی از آمارنامه های کشاورزی سال 1396 استان چهارمحال بختیاری استفاده شد. سطح زیر کشت عمده ترین محصولات کشاورزی در دو گروه باغی و زراعی استخراج و میزان ماده لیگنوسلولزی قابل استحصال هر محصول به تفکیک محاسبه و تعیین گردید. نتایج نشان دادند که حدود 72 هزار تن ماده لیگنوسلولزی از پسماند گیاهان باغی و 194 هزار تن ماده لیگنوسلولزی از پسماند گیاهان زراعی قابل استحصال است. این مقدار ماده لیگنوسلولزی می تواند برای تولید سالانه 50 هزار مترمکعب تخته خرده چوب، 80 هزار مترمکعب تخته فیبر و 136 هزار تن کاغذ مورد استفاده قرار گیرد. به عبارت بهتر با این مقدار ماده لیگنوسلولزی می توان 2 کارخانه تولید تخته خرده چوب، 4 کارخانه تولید MDF و 4 کارخانه کاغذ سازی راه اندازی کرد که ضمن ایجاد رونق در اقتصاد استان و افزایش چشم گیر میزان اشتغال، از واردات بی رویه این فرآورده ها جلوگیری به عمل آورده و صرفه جویی ارزی قابل ملاحظه ای نصیب کشور می کند.

کلیدواژه ها

ماده لیگنوسلولزی، پسماند، گیاهان کشاورزی، کاغذ، تخته خرده چوب، تخته فیبر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.