تاثیر پارامترهای اقلیمی بر شاخص های تنوع و تراکم پرندگان زمستان گذر دریاچه های طشک و مهارلو در استان فارس طی سال های 90 الی 94

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جاویدی منش

دانش آموخته کارشناسی محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص)، بهببان- دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه یزد

سیدمهدی امینی نسب

عضو هیئت علمی گروه حیط زیست دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص)، بهببان- عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

همواره شناسایی و تشریح تغییرات خاص گونه های زیستی مختلف یکی از چالش های همیشگی پیش روی زیست شناسان بوده است. تاکنون مطالعات متعددی در راستای شناسایی تنوع زیستی و غنای گونه های پرندگان آبزی و عوامل و فاکتورهای موثر بر آنها انجام شده است. دریاچه های طشک و مهارلو دو تالاب شور واقع در استان فارس می باشند که هر ساله جمعیت هایی از پرندگان مهاجرف این تالاب ها را برای گذران زمستان خود انتخاب می کنند. در این مقاله تلاش شده تا با استفاده از داده های مربوط به جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی این دو تالاب در سال های 90 الی 94 و همچنین پارامترهای اقلیمی مربوط در طی این پنج سال، رابطه بین پارامترهای اقلیمی و شاخص های تنوع زیستی پرندگان زمستان گذر در این دو تالاب تعیین گردد. در هر دو تالاب، با افزایش دما تراکم پرندگان آبزی روند کاهش را نشان دادند. در دریاچه طشک، با افزایش رطوبت هوا تنوع پرندگان آبزی افزایش و در دریاچه مهارلو کاهش می یابد. در هر دو دریاچه، همبستگی معنی داری بین میانگین بارندگی و تعداد کل گونه های پرندگان آبزی وکنار آبزی وجود ندارد. در دریاچه طشک، با افزایش بارندگی تعداد گونه های پرندگان آبزی و تراکم پرندگان آبزی و کنار آبزی افزایش معنی دار داشته است. در دریاچه مهارلو، با افزایش بارندگی تراکم پرندگان آبزی افزایش و تنوع گونه ای پرندگان کنار آبزی کاهش معنی دار داشته است.

کلیدواژه ها

تغییر اقلیم، پرندگان زمستان گذر، دریاچه طشک، دریاچه مهارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.