مدل سازی زیستگاه های مطلوب آهو (Gazella subgutturosa) در ساتان لرستان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
- کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_144
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 612
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد
چکیده
تخریب و تجزیه زیستگاه هاف حرکت موجودات زنده و ارتباط بین جمعیت ها را تحت تاثیر قرار داده و بنابراین، انزوای کامل جمعیت ها را در پی دارد. احتمال انقراض در گونه هایی که جمعیت های کوچک و مجزا و یا پراکنش محدود دارند بسیار بالا است. یک رویکرد موثر در راستای اتخاذ برنامه های حفاظتی، پایه ریزی مدل های مطلوبیت زیستگاه است. در این پژوهش، مدل سازی زیستگاه های مطلوب آهو در استان لرستان مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس یافته ها، در حدود 893 کیلومتر مربع (حدود سه درصد) از مساحت استان لرستان به عنوان زیستگاه به نسبت مطلوب آهو برآورد شد. زیستگاه های شناسایی شده به صورت لکه های کوچک و مجزا از یکدیگر هستند. زیستگا های مطلوب آهو به طور عمده در غرب استان لرستان در محدوده شهرستان های کوهدشت، دوره و پلدختر پیش بینی شد. برآوردها نشان می دهد که بزرگترین زیستگاه یکپارچه آهو در محدوده شهرستان کوهدشت و در منطقه شکار ممنوع گنجینه سرکن و باباحبیب قرار گرفته است. متغیرهای پوشش سرزمین (22 درصد)، فاصله تا جاده (21 درصد)، بارش خشک ترین ماه (13 درصد) به عنوان مهمترین متغیرها در مدل سازی شناخته شدند.کلیدواژه ها
آهو، جمعیت های کوچک و مجزا، انقراض محلی، منطقه شکار ممنوعمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.