تحلیل تغییرات دمای سطح زمین در نواحی کوهستانی زاگرس میانی در یک دوره 16 ساله (مطالعه موردی: زرد کوه بختیاری)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
- کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_122
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 746
نویسندگان
دانش آموخته کارشناس ارشد مدیریت مناطق خشک و بیابانی
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
چکیده
سنجش از دور و تصاویر ماهواره ای به دلیل پوشش وسیعی کی از روش های کارآمد برای مطالعه حرارت سطح زمین در زمان های مختلف می باشد. این تحقیق با هدف بررسی تغییرات دمای سطح زمین در یک دوره 16 ساله، در ارتفاعات زردکوه با استفاده دادههای ماهواره ای انجام شد. در این پژوهش از تصاویر لندست 5 و 8 مربوط به سال های 1379، 1387 و 1395 و داده اهی مربوط به دمای خشک و دمای نقطه شبنم ثبت شده در ایستگاه های سینوپتیک، استفاده شد. پس از انجام پیش پردازش های لازم نظیر آماده سازی تصویر، تصحیحات رادیومتریک و هندسی با استفاده از نرم افزار ENVI 5.2، معادلات مربوط به تبدیل دمای تابشی به رادیانس و سپس به درخشندگی طیفی بر روی باندهای حرارتی این تصاویر اعمال شد. برای به دست آوردن دمای سطح زمین، فرمول های مربوط به الگوریتم های تک کانالی بر روی تصاویر لندست 5 و 8 اعمال شد. نقشه کاربری/ پوشش اراضی نیز به روش تفسیر چشمی تهیه شد. پس از به دست آوردن نقشه های دمای سطح زمین و نقشه های کاربری سطح، تغییرات دما، کاربری سطح و نقشه ی مدل رقومی ارتفاع مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج این تحقیق، تفاوت بین دمای سطح زمین و دمای هوا را در زمان های مورد مطالعه شده، به خوبی آشکار کرد. همچنین تغییرات قابل توجهی بین دمای سطح زمین در دوره اهی مورد بررسی (سال های 1379، 1387 و 1395) وجود داشت که دلایل آن می تواند خشکسالی های اخیر باشد. همچنین این پژوهش تاثیر ارتفاعات بر روی دمای سطح زمین را به وضوح نشان داد، بدین صورت که با افزایش ارتفاع، دمای سطح زمین کاهش چیمگیری را نشان داد.کلیدواژه ها
دمای سطح زمین، الگوریتم تک کانالی، لندست، کاربری/ پوشش اراضی، ارتفاع و ارتفاعات زردکوهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.