بررسی تغییرات هدایت الکتریکی خاک تحت تاثیر عملیات حفاظت آب و خاک، قرق (مطالعه موردی: چهارمحال و بختیاری)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد خلجی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

نسرین قرهی

استادیار، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

مهدی پژوهش

استادیار، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

چکیده

امروزه نقش عملیات حفاظت آب و خاک در افزایش پوشش گیاهی به واسطه تاثیر آنها در تثبیت خاک از جایگاه ویژه ای برخوردار است. قرق نمودن از جمله اقدامات اصلاحی حفاظت آب و خاک است که به دلیل تاثیر مثبتی که بر ساختمان خاک و مواد آلی موجود در آن دارد، موجب بهبود خاک می شود. در پژوهش حاضر، تغییرات هدایت الکتریکی خاک در دو تیمار قرق و تیمار شاهد (چرای دام)، در منطقه راستاب واقع در استان چهارمحال و بختیاری، مورد بررسی و مقایسه واقع گردید. نمونه برداری خاک از دو عمق خاک 0-30 و 30-60 سانتی متر از هر دو سایت صورت پذیرفت و هدایت الکتریکی اندازه گیری شد. به منظور مقایسه هدایت الکتریکی خاک عمق های متناظر سایت قرق با سایت شاهد آن از آزمون t مستقل استفاده شد. با توجه به نتایج تفاوت معنی داری در هدایت الکتریکی خاک بین قرق و غیر قرق در عمق دوم مشهود است و با افزایش عمق خاک میانگین هدایت الکتریکی در هر دو کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

عملیات حفاظت آب و خاک، قرق- هدایت الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.