بررسی تاثیر و مرور عملکرد استفاده از پروبیوتیک ها بر سیستم ایمنی در صنعت آبزی پروری ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم ابوالحسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد، تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، چهارمحال و بختیاری، ایران

سیده عاطفه میراحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، چهارمحال و بختیاری، ایران

چکیده

ترکیبات پروتئینی یکی از مواد غذایی مهم و مورد نیاز بدن ما می باشد، ماهیان با داشتن 10 نوع اسید آمینه ضروری برای بدن منبع مهمی برای تامین این پروتئین می باشند. قزل آلای رنگین کمان یک ماهی سردابی می باشد که در اغلب مراکز پرورشی ماهیان سردابی مورد توجه قرار دارد، بنابراین توجه به حساسیت های ویژه این گونهماهی و بهبود شرایط تکثیر و پرورش مورد اهمیت قرار می گیرد. ایجاد تنش های محیطی و استرس های ناشی از آن در ماهیان می تواند باعث تحریک سیستم ایمنی و در نهایت بروز بیماری گردد. در نتیجه استفاده از داروها مطرح می گردد و از آنجایی که داروها و آنتی بیوتیک ها در صنعت آبزی پروری دارای معایب گوناگون می باشند، استفاده و جایگزین کردن سایر تقویت کننده های سیستم ایمنی مورد توجه قرار می گیرد. از مهمترین این تقویت کننده ها پری بیوتیک ها و پروبیوتیک ها می باشند. پروبیوتیک ها به عنوان یک مکمل غذایی میکروبی مناسب شناخته شده اند که به طور مطلوب در سلامت میزبان اثر گذار هستند و به عنوان محرک رشد و تحریک در سیستم ایمنی مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین می توانند به عنوان یکی از بهترین گزینه های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن ماهی و جایگزین آنتی بیوتیک ها قرار گیرند. در این مطالعه سعی بر آن شد تا با مرور مطالعات در زمینه پروبیوتیک و تاثیر آن بر ایمنی ماهی قزل آلا اهمیت این مکمل غذایی به عنوان جایگزین دارو مورد اهمیت قرار گیرد.

کلیدواژه ها

قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)، پروبیوتیک، سیستم ایمنی، محرک ایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.