مروری بر مطالعات در خصوص اثر مشوق های مالی بر میزان مشارکت مردمی در منابع طبیعی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
- کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 515
نویسندگان
دانشجوی دکتری جنگلداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
دانشیار گروه مهندسی منابع طبیعی جنگلداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
چکیده
در این مطالعه نقش مشوق های مالی بر مشارکت مردمی در حوزه منابع طبیعی مرور شده است. اگرچه به دلیل ساختار سازمانی، مالکیت و مدیریت منابع طبیعی به عهده بخش دولتی است، اما نتایج نشان می دهد که در منابع طبیعی، اجرای طرح ها بدون همکاری و ارتقاء انگیزه مشارکتی مردم امکان پذیر نخواهد بود. با توجه به پیشینه تحقیقات و مطالعات انجام شده در زمینه عوامل و موانع مشارکت مردم در برنامه های حفاظت از جنگل ها و مراتع می توان دریافت که مجموعه ای از عوامل می توانند در روند جلب و توسعه مشارکت مردم محلی در برنامه های احیا و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی ایجاد مانع نمایند، یکی از مهم ترین موانع که موضوع این مطالعه نیز بود. عوامل اقتصادی می باشد، یکی از راه حل های رفع این موانع، ارائه تسهیلات اعتباری از سوی دولت اعم از دریافت نهاده به شکل کود، بذر، علوفه و یا حتی تسهیلات اعتباری به شکل دریافت وام های کم بهره بوده است. با توجه به اینکه در این تحقیق بیشتر به بحث مشوق های مالی تدثیرگذار در امر مشارکت پرداخته شد، می توان انتظار داشت که با ایجاد انگیزه در بهره برداران با ارائه تسهیلات، زمینه ساز بکارگیری نیروهای خلاق و امین در امر مشارکت باشیم، و این امر منجر به حفظ و احیاء منابع طبیعی می شود.کلیدواژه ها
حفاظت جنگل، مشارکت مردمی، مشوق های مالی، منابع طبیعیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.