تاثیر اندازه ارتفاع و قطر برابر سینه درخت و قطر تاج درختان اصلی پهن برگ ذخیره گاه ارس چهارطاق بر میزان کربن آلی خاک
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
- کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1715
نویسندگان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
دانشیار اکولوژی جنگل، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
استادیار خاکشناسی، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد
چکیده
همبستگی بالا و ارتباط تنگاتنگی بین پوشش گیاهی و خصوصیات خاک به گونه ای است که تغییر در وضعیت هرکدام، تاثیر قابل توجهی بر دیگر کارکرده های اکوسیستم می گذارد. به دلیل اهمیت ترسیب کربن آلی در خاک در این تحقیق با درنظر گیری منطقه قرق شده چهار طاق کیاز در زاگرس مرکزی (استان چهارمحال و بختیاری) و با هدف تعیین تاثیر اندازه قطر برابر سینه و ارتفاع درخت و اندازه قطر تاج سه گونه از درختان اصلی پهن برگ (برودار، زالزالک و زبان گنجشک) بر میزان کربن آلی خاک این تحقیق اجرا شد. اطلاعات تحقیق با نمونه برداری از خاک از محدوده تاج درختان انجام شد. میزان کربن آلی خاک با روش سوزاندن در کوره به دست آمد و اندازه ارتفاع و تاج درختان به 4 کلاسه تقسیم شدند. نتایج نشان دادند که با افزایش قطر برابر سینه درختان مورد مطالعه، میزان کربن آلی خاک سطحی افزایش یافت، هرچند این همبستگی در کلاسه های قطری پایین تر چندان مستقیم نبود. افزایش قطر برابر سینه درختان همچنین سبب افزایش میزان کربن آلی خاک عمقی نیز شد. نتایج مثابه ای نیز برابر فاکتور ارتفاع درختان به دست آمد. تنها اثر ارتفاع درختان بخصوص بر میزان کربن آلی سطحی خاک مستقیم تر از اثر قطر برابر سینه بود. شیب کم رگرسیون خطی نشان داد که مقدار کربن آلی خاک های عمقی جنگل های زاگرس به مراتب کمتر از خاک های سطحی تحت تاثیر اندازه های (در این تحقیق قطر برابر سینه و ارتفاع و قطر تاج درختان) قرار می گیرند.کلیدواژه ها
کربن آلی خاک، ارتفاع درخت، قطر درخت، قطر تاج، ذخیره گاه چهارطاق، زاگرس بلوط، زالزالک، زبان گنجشکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.