برآورد ذخیره کربن درختان کاج بروسیا باغ فلاحت خرم آباد
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
- کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 678
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جنگل، دانشگاه لرستان
دانشیار گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
استادیار گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
چکیده
جنگل ها یکی از مهمترین عناصر، چرخه کربن محسوب می شود. در میان خدمات غیربازاری ارائه شده به وسیله اکوسیستم های جنگلی، جذب و ذخیره سازی دی اکسید کربن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. ذخیره کربن فرآیندی است طی آن دی اکسید کربن از اتمسفر جذب شده و در بافت های گیاهی به صورت هیدرات کربن تجمع و روسوب می کند. یکی از مهمترین راهکارهای شناخته شده که به کاهش کربن اتمسفری و اصلاح وضع موجود کمک می کند، ذخیره کربن به وسیله جنگل های طبیعی، مراتع و توده های جنگل کاری شده می باشد. در این پژوهش، توده دست کاشت باغ فلاحت در شهر خرم آباد به عنوان منطقه مورد مطالعه برای تعیین میزان ذخیره کربن گونه کاج بروسیا انتخاب شده است. در منطقه مورد مطالعه به صورت تصادفی 10 تا درخت انتخاب و پس از قطع درختان طول و وزن تنه آنها اندازه گیری شد و پس از مرحله توزین، با انتقال نمونه ها به آزمایشگاه وزن خشک و وزن تر آنها اندازه گیری شد و با استفاده از وزن خشک و وزن تر درصد رطوبت برآورد شد و میزان ذخیره کربن نیز با استفاده از روابط مربوطه برآورد شد. نتایج نشان داد که بیشترین درصد رطوبت مشاهده شده 2/18 و کمترین مقدار درصد رطوبت 1/11 می باشد و همچنین میانگین وزن ذخیره کربن در تنه درختان 58 درصد برآورد شد.کلیدواژه ها
کاج بروسیا، ذخیره کربن، باغ فلاحت، درصد رطوبت، نمونه های تصادفیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.