بررسی اثر زئولیت و تنش خشکی بر پارامترهای فیزیولوژیکی هویج
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_571
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 645
نویسندگان
استادیار، بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان
دانشجوی دکترای علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان
چکیده
تنش آبی بحران جهانی و تهدیدی جدی برای کشاورزان محسوب میشود. استفاده از تکنیک های جدید با هدف افزایش توان ذخیره سازی آب درخاک مورد نیاز است، به منظور بررسی تاثیر زئولیت بر خصوصیات فیزیولوژیکی هویج (Daucus carota subsp. Sativus) آزمایشی بهصورت فاکتوریل دو عاملی در قابل طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه انجام شد. عامل اول زئولیت در 3 سطح (بدون سوپر جاذب، 2/5 و 5 درصد حجم خاک اطراف ریشه) و عامل دوم آبیاری در 4 سطح 25)، 50، 75 و 100 درصد حد ظرفیت مزرعه) بود. نتایج نشان داد که بیشترین میزان فنول مربوط به تیمار زئولیت 2/5 درصد در تیمار آبیاری 75 درصد حد ظرفیت مزرعه بود. بیشترین میزان کلروفیل مربوط به تیمار زئولیت 5 درصد در تیمار آبیاری 75 درصد حد ظرفیت مزرعه بود. بیشترین میزان کاروتنوئید و قند مربوط به تیمار زئولیت 5 درصد در تیمار آبیاری25 درصد حد ظرفیت مزرعه بود. بیشترین میزان آنتوسیانین مربوط به تیمار زئولیت 5 درصد در تیمار آبیاری50 درصد حد ظرفیت مزرعه بود. به طور کلی کاربرد زئولیت در ترکیب با خاک گلخانه سبب حفظ رطوبت گیاه در شرایط کم آبی شد و تیمار زئولیت 5 درصد در سطح تنش خشکی متوسط سبب حفظ بهتر و افزایش مطلوب صفات کمی و کیفی محصول شد.کلیدواژه ها
سوپر جاذب، قند، فنول، کاروتنوئیدمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.