بررسی روابط بین صفات در 22 ژنوتیپ پسته (Pistacia vera L.) در خراسان رضوی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 451

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_557

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

چکیده مقاله:

این پژوهش با هدف شناسایی ژنوتیپ های پسته (Pistacia vera L.) که قابلیت معرفی به عنوان رقم را دارند، در کلکسیون ارقام پسته استان خراسان رضوی در سال های ( 1395-96 و ( 1396-97 اجرا شد. نتایج بدست آمده نشان داد که ژنوتیپ شماره یک با 4/4 روی شاخه انتهایی و 3/4 روی شاخه جانبی، بیشترین جوانه گل را داشت و در سطح یک درصد با سایر ژنوتیپ ها اختلاف داشت. کمترین جوانه گل ریزش کرده در شاخه انتهایی و جانبی در ژنوتیپ های شماره یک و سه مشاهده گردید. همچنین همبستگی مثبت بین طول شاخه انتهایی و تعداد جوانه گل در شاخه انتهایی (R2=0.63**) بدست آمد. بین ژنوتیپ های مورد مطالعه از نظر عملکرد در سطح یک درصد اختلاف معنی دار وجود داشت؛ بطوریکه بیشترین و کمترین عملکرد با 14/7 و 1 کیلوگرم به ترتیب متعلق به ژنوتیپ های شماره 20 و 21 بود.همبستگی مثبت بین عملکرد با تعداد جوانه گل ریزش کرده در شاخه انتهایی (R2=0.56**) حاصل شد. درصد میوه های پوک بین ژنوتیپ های مختلف در سطح یک درصد معنی دار بود و در این بین ژنوتیپ شماره هفت با 58 درصد بیشترین و ژنوتیپ شماره سه با 14/1 درصد کمترین میزان را نشان دادند. وزن میوه خشک بین ژنوتیپ ها در سطح یک درصد معنی دار بود و در این میان ژنوتیپ شماره 14 با 1/22 گرم بیشترین و ژنوتیپ شماره 9 با 0/6 گرم کمترین بود. بنابراین ژنوتیپهای شماره 20، 16، 2 و 18 را میتوان به عنوان ژنوتیپهای امید بخش جهت معرفی به باغداران وارد مراحل بعدی برنامه های بهنژادی رقم نمود.

نویسندگان

عبدالحمید شرافتی

مربی بخش تحقیقات علوم زراعی – باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.

مجید طاهریان

استادیاربخش تحقیقات علوم زراعی – باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.

علی اسماعیل پور

مربی، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده پسته،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجان، ایران