مقایسه تنوع ژنتیک برخی ژنوتیپ های لایم اسیدی جمعیت میناب با کاربرد AFLP

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 380

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_543

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

چکیده مقاله:

لایمهای اسیدی از دیر باز در مناطق جنوبی ایران کشت و کار میشدهاند و نقش مهمی در اقتصاد منطقه جنوب دارند. پس از نمونه برداری برگیهای جوان کاملا بالغ شده، DNA ژنومی استخراج گردید. از نشانگر AFLP با کاربرد شش ترکیب پرایمری حاصل از آغازگرهای EcoRI و MseI برای بررسی روابط ژنتیکی 15 ژنوتیپ بومی از منطقه میناب و سه رقم وارداتی استفاده شده است. در مجموع این ترکیبها، تولید 173 باند قابل نمره دهی کردند که %59/54 حالت چندشکلی داشتند. میزانPIC محاسبه شده برای تمام ترکیبها از 0/40 تا 0/49 با متوسط 0/46 بود. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار Popgene صورت گرفت. بر اساس این داده ها میزان شاخص شانون (I)، ضریب تشابه نی (h)، تنوع ژنتیکی کل در جمعیتها (Ht)، تنوع درون جمعیتی (Hs) و تفاوت ژنتیکی بین جمعیتها (Gst) به ترتیب 0/46، 0/30، 0/36، 0/27 و 0/25بدست آمدند. نتایج این بررسی نشان داد که مابین جمعیت های لیموی اسیدی به دلیل انکه اکثرا بصورت جنسی تکثیر شده اند تنوع بالایی وجود دارد.

نویسندگان

شاهین جهانگیرزاده خیاوی

پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان، ایران،

بهروز گلعین

پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران.

رضوان نجمی

پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران.