اثر تنش بیکربنات و شوری بر ویژگیهای مربوط به میوه طالبی پیوندی روی پایه کدو قلیانی در سیستم هیدروپونیک
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_491
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 674
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان
گروه علوم باغبانی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان
گروه علوم باغبانی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان
چکیده
شوری و قلیائیت آب آبیاری یکی از عمده ترین تنش های غیرزنده میباشند که رشد و بهره وری محصول را در سراسر جهان کاهش میدهند. استفاده از فن پیوند زدن میتواند به عنوان یک رویکرد برای افزایش عملکرد ملونها در شرایط تنش باشد. در این پژوهش، بهمنظور بررسی اثر پیوند و تنش بر ویژگیهای مربوط به میوه یک توده ملون ایرانی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با دو فاکتور شامل تنش (شاهد 0 میلی مولار، شوری 15 میلی مولار و قلیائیت 15 میلی مولار) و پیوند (پیوندی و غیرپیوندی) در سیستم هیدروپونیک لایه نازک محلول غذایی (NFT) انجام گرفت. نتایج نشان داد پارامترهای مربوط به میوه مانند وزن میوه، سفتی، طول، عرض، قطر حفره داخلی و ضخامت گوشت در شرایط تنش شوری و قلیائیت کاهش ولی مواد جامد محلول به طور معنیداری در شرایط تنش افزایش یافت. در گیاهان پیوندی تعداد میوه در بوته، وزن میوه، طول و عرض میوه باعث بهبود عملکرد گیاهان پیوندی نسبت به غیرپیوندی گردید. نتایج همچنین نشان داد که اثر پیوند، تنش و برهمکنش آنها بر مواد جامد محلول میوه معنیدار شده است. با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش، پیوند توده بومی شاه پسند روی پایه کدو قلیانی سبب افزایش عملکرد و حفظ ویژگیهای مربوط به کیفیت میوه توده بومی ارزیابی شده در مقایسه با گیاهان غیرپیوندی در شرایط تنش گردید. به نظر میرسد پیوند به عنوان یک راهکار مناسب، باعث کاهش اثرات زیانبار تنش شوری و قلیائیت در توده ارزیابی شده در این پژوهش شده است.کلیدواژه ها
پیوند، سیستم لایه نازک محلول غذایی، مواد جامد محلول، وزن میوهمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.