ارزیابی کاربرد عصاره برخی از گیاهان دارویی و کلرید کلسیم بر برخی ویژگیهای میوه زردآلو رقم شاهرودی طی دوره انبارداری
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_459
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 620
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی دکترای تخصصی گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
این تحقیق به منظور ارزیابی کاربرد عصاره برخی از گیاهان دارویی و کلرید کلسیم بر عمر انبارمانی زردآلو رقم شاهرودی در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد. فاکتور اول شامل نوع عصاره گیاهی در سه سطح (عصاره گیاهان آویشن خراسانی، زیره سبز و شوید)، فاکتور دوم شامل غلظت عصاره در چهار سطح 0)، 20، 40 و 80 درصد) و فاکتور سوم شامل سه سطح استفاده از کلرید کلسیم 0)، 0/5و 1/5 درصد) بود. پس از اعمال تیمارها که به صورت غوطه وری میوه ها به مدت 15 دقیقه صورت گرفت؛ نمونه ها در محیط آزمایشگاه قرار داده شدند تا رطوبت سطحی آنها تبخیر شوند. سپس در بسته بندی سلفونی قرار داده شدند و به سردخانه با رطوبت %85 و دمای 5 درجه سانتیگراد منتقل شدند. در طول دوره انبارمانی صفات درصد کاهش وزن میوه، سفتی بافت، مواد جامد محلول و pH میوه اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که در روز 25 ام انباری بیشترین وزن میوه (12%/7) در تیمار 80 درصد آویشن خراسانی و 0/5 درصد کلرید کلسیم مشاهده شد. بیشترین مواد جامد محلول (0%/14) با کاربرد عصاره آویشن با غلظت 40 درصد و بدون کاربرد کلرید کلسیم مشاهده شد و بیشترین میزان pH نیز در تیمار زیره سبز با غلظت 80 درصد زیره سبز و کاربرد کلرید کلسیم 0/5 درصد حاصل شد. بطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد بهترین تیمار برای حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی زردآلو رقم شاهرودی تیمار 80 درصد عصاره آویشن خراسانی و کاربرد 0/5 درصد کلرید کلسیم بود. بررسی روند تغییرات صفات اندازه گیری شده نشان داد که وزن میوه و سفتی بافت میوه با گذشت زمان انبارمانی کاهش و مواد جامد محلول و تا حدودی pH افزایش یافتند.کلیدواژه ها
عصاره، انبارمانی، زردآلومقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.