بررسی وضعیت تغذیه ارقام گلابی در پیوند باپایه های رویشی OHF69 وپیرودوارف گلابی در خاکهای آهکی از طریق شاخص انحراف عناصرغذایی از درصد بهینه {(deviation from the optimum percentage (DOP)}

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_288
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا میرعبدالباقی

موسسه باغبانی،پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری

چکیده

به منظور بررسی وضعیت تغذیه ارقام گلابی پیوندی روی پایه های OHF69و پیرودوارف و یک پایه بذری گلابی در خاکهای آهکی از طریق شاخص انحراف عناصرغذایی از درصد بهینه و شاخص ΣDOP (مجموع شاخصهای(DOP استفاده گردید. طرح پژوهشی اسپلیت فاکتوریل با 243 اصله درخت ( 27 رقم پیوندی گلابی3 * خاک آهکی 3 * اصله درخت در هر تکرار3 * تکرار) و برای4 سال زراعی 1394، 1395، 1396 بود. خاک های آهکی به عنوان فاکتور اصلی(خاکی باکربنات کلسیم معادل %10 و با بافت سیلت لومی، خاکی با کربنات کلسیم معادل %12 و با بافت سیلت لومی و خاکی با کربنات کلسیم معادل %14 و با بافت لومی) ، فاکتورفرعی پایه (در سه سطح OHF69، پیرودوارف ویک پایه بذری گلابی) و فاکتور فرعی فرعی رقم (در سه سطح ویلیام دوشس، درگزی و لوئیزبون) بودند. در استفاده از روش شاخص انحراف عناصرغذایی از درصد بهینه (DOP)برای عناصر غذایی ماکرو و میکرو، از نرمهای استاندارد موجود برای غلظت عناصر غذایی در برگ ارقام گلابی استفاده گردید. خاکی که دارای کمترین شاخص از ΣDOP بوده است به عنوان خاک مناسب کاشت رقم یا ارقام گلابی پیوندی مورد مطالعه انتخاب شده است. در خاکی با بافت لومی و مقدار ککربنت کلسیم معادل %14، بدون شوری، با هدایت الکتریکی زیر 1 دسی زیمنس/متر، pH حدود 8، ازت کل خاک حدود 0,08 درصد ، مواد آلی در مقدار 0/72 درصد ، فسفر قابل جذب خاک در مقدار ppm 10 و پتاسیم قابل جذب در مقدار ppm 570 قابل جذب بهترین تعادل عناصر غذایی( کمترین مقدار از شاخص(ΣDOP در ارقام پیوندی ویلیام دوشس*پیرودوارف و درگزیOHF69*مشاهده گردید.

کلیدواژه ها

OHF69، پیرودوارف، سطوح آهک در خاک، ارقام گلابی، شاخص انحراف عناصرغذایی از درصد بهینه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.