پاسخ آنزیمهای ضد اکسایشی پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز، مقدار پروتئین و کربوهیدارتهای محلول کل چمن لولیوم (Lolium perenne) به تنش شوری و کاربرد گاما آمینوبوتیریک اسید

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 340

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_257

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

چکیده مقاله:

چمنها یکی از اجزای کلیدی فضای سبز هستند که نقش مهمی در زیباسازی آن دارند. محدودیت دسترسی به آب شیرین و نیز تنش شوری، از مهمترین عوامل محدود کننده رشد و نمو آن ها می باشند. این تنش با ایجاد اختلال در تعادل بین تولید گونه های فعال اکسیژن و فعالیتهای دفاعی آنتی اکسیدانی گیاه، ایجاد تنش اکسیداتیو میکند. گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) به تازگی برای افزایش تحمل گیاهان در برابر تنش های محیطی از جمله تنش شوری به کار برده شده است. بنابراین، این پژوهش به منظور بررسی اثر گاما آمینوبوتیریک اسید بر فعالت آنزیم های ضد اکسایشی پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز، پروتئین و کربوهیدراتهای محلول کل در چمن لولیوم تحت تنش شوری مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بهطور کامل تصادفی با دو فاکتور تنش شوری (شاهد، شوری 50 و 100 میلی مولار) و GABA (صفر، 50 و 100 میلی مولار) هر کدام در 3 سطح با 4 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که تنش شوری سبب کاهش کربوهیدارتهای محلول کل و افزایش فعالیت آنزیمهای ضد اکسایشی پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز و مقدار پروتئین میشود. همچنین کاربرد 50 و 100 میلی مولار GABA در طی تنش شوری سبب بهبود این ویژگیها در مقایسه با شاهد (بدون کاربرد (GABA شد.

کلیدواژه ها:

آنزیم های ضد اکسایشی ، تنش شوری ، چمن.

نویسندگان

فرزاد نظری

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.

فخریه احمدی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.

ناصر قادری

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان.