تاثیر کاربرد اسیدهیومیک و مالچ (سفید و سیاه) بر رشد رویشی گل راعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهربانو مشایخ کردکلا

دانشجو، گروه باغبانی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

پژمان مرادی

استاد، گروه علوم باغبانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران.

عبدالکریم کاشی

گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، ایران.

چکیده

فزایش تقاضا به گیاهان دارویی، تولید این گیاهان را افزایش داده است. از این رو استفاده از روشهای طبیعی و ترکیبات آلی به منظور بالا بردن تولید این گیاهان و بدون کاربرد مواد شیمیایی مصنوعی از اهمیت خاصر برخوردار است. بررسی اثر کاربرد اسیدهیومیک و مالچ بر رشد رویشی و ترکیبات فیتوشیمیایی آزمایشی بر روی گیاه دارویی گل راعی انجام شد. به منظور بررسی نقش اسیدهیومیک و مالچ بر عملکرد رویشی و فیتوشیمیایی گل راعی )Hypericum perforatum( تحقیقی در سال زراعی 95-96 در کندلوس چالوس انجام شد که به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. اسید هیومیک در سه سطح 0)، 15، 30 کیلوگرم در هکتار) و مالچ در سه سطح، بدون مالچ، مالچ سفید و مالچ سیاه بود. نتایج حاصل توسط نرم افزار SAS (9.4) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان دهنده اثر متقابل اسید هیومیک و مالچ بر صفات ارتفاع بوته 52/4) سانتیمتر)، تعداد ساقه گل دهنده در بوته 18) عدد)، میانگین تعداد گل در بوته 571/3) عدد)، وزن تر 19/1) گرم) و خشک گل در بوته 3/2) گرم) معنیدار شد. استفاده از هیومیک اسید در سطح 15 و 30 کیلوگرم در هکتار و مالچ سفید و سیاه صفات مورفولوژیکی گل راعی را در کلیه شاخصهای اندازه گیری افزایش داد. با توجه به نتایج بدست آمده، به نظر میرسد کاربرد هیومیک اسید و مالچ از طریق بهبود شرایط نغذیه ای و همچنین بهبود شرایط مورفولوژیکی در گل راعی میتواند موجب بهبود شرایط رشدی و همچنین بهبود عملکرد در این گیاه شود.

کلیدواژه ها

کود آلی، گیاهان دارویی، عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.