بررسی تاثیر کاربرد سوپر جاذب رطوبتی بر فنولوژی و اندازه گیاه سیب زمینی پاییزه در عمقهای مختلف کشت در همدان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده صلواتی

عضو هیات علمی، گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران

خسرو پرویزی

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان

چکیده

به منظور ارزیابی اثر استفاده از سوپر جاذب رطوبتی بر فنولوژی و اندازه گیاه سیب زمینی پاییزه با عمقهای مختلف کشت در منطقه همدان، آزمایشی طی دو سال زراعی 1394-1395 و 1395-1396 در شهرستان همدان به اجرا درآمد. آزمایش به صورت کرتهای دو بار خرد شده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. کرت اصلی شامل عمق کشت در چهار سطح 10)، 15، 20 و 25 سانتیمتر)، کرت فرعی شامل رقم سیب زمینی در سه سطح (رقم زودرس سانته، میانرس فونتانه و دیررس آگریا) و کرت فرعی در برگیرنده کاربرد سوپر جاذب در دو سطح (بدون استفاده از سوپر جاذب (شاهد)، استفاده از سوپرجاذب) بود. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، اثر متقابل رقم، عمق کشت و کاربرد سوپر جاذب بر تعداد روز تا 50 درصد سبز شدن مزرعه، طول دوره گلدهی، قطر ساقه و ارتفاع بوته در سطح یک درصد و تعداد روز تا گلدهی در سطح پنج درصد معنیدار گردید. نتایج نشان داد که در کل، کاربرد سوپرجاذب در هر سه رقم منجر به افزایش قطر ساقه و ارتفاع بوته شد. نتایج به دست آمده از بررسی اثر متقابل رقم، عمق کشت و کاربرد سوپر جاذب نشان داد که بیشترین تعداد روز تا 50 درصد سبز شدن مزرعه در رقم آگریا با عمق کشت 25 سانتیمتر همراه با کاربرد سوپر جاذب حاصل شد و طول دوره گلدهی در رقم فونتانه در عمق کشت 15 سانتیمتر همراه با کاربرد سوپر جاذب بیشترین میزان بود. بیشترین ارتفاع بوته در رقم آگریا در عمق کشت 15 سانتیمتر همراه با کاربرد سوپر جاذب به دست آمد.

کلیدواژه ها

ارتفاع بوته، رقم، سبز شدن مزرعه، قطر ساقه، گلدهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.