جرم شناسی بهره کشی از کودکان زیر ده سال در نظام کیفری ایران و بین المللی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی حقوق(تحولات مسئولیت های مدنی در نظام حقوقی ایران)
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD05_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ماندانا کلانترپوردزفولی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق جزاء و جرم شناسی ، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

عبدالامیر ریشه

استادیار گروه حقوق جزاء و جرم شناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

حذف تدریجی پدیده شوم و غیر انسانی کار کودک و جلوگیری از استثمار اقتصادی و جنسی اطفال مستلزم تدوین استراتژی کوتاه مدت ، میان مدت و بلند مدت فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی در دو سطح بین المللی و ملی است. بدون تدوین چنین برنامه ای هر گونه تلاش در جهت زدودن آثار غیر انسانی این پدیده شوم از سطح جهان بی فایده و عقیم خواهد بود. جرم بهره کشی از کودکان زیر ده سال از جمله جرائم نوظهوری است که مبارزه موثر با آن در پرتو راهبردهای پیش گیری از وقوع آن، حمایت از کودکان زیر ده سال و تعقیب کفری آن است. ضرورت حمایت از کودکان و نقش آن در تحقیق عدالت اجتماعی بر کسی پوشیده نیست. ساز و کارهای حمایت از کودکان که به آنها جرم واقع شده در سیاست جنایی ایران و بین المللی از مباحث نوظهور در علوم جنایی است. این تحقیق که با رویکر توصیفی و تحلیلی و با هدف بررسی جرم بهره کشی از کودکان زیر سال در نظام کیفری ایران و بین المللی نگاشته شده است. به دنبال پاسخ به این سوال ها بوده است. وسعت بهره کشی از کودکان در جهان امروز باعث شده است جلوگیری از استثمار جنسی و اجتماعی کودکان به عنوان یکی از مهمترین ابعاد حمایت از کودک مبدل گردد. تصویب کنوانسیون ها و تعیین برنامه های بین المللی ریشه کنی بهره کشی از کودکان موید تلاش بی وقفه دولتمردان و سیاستگذاران کلان جامعه جهانی می باشد.راهبرد سیاست جنایی تقنینی ایران از نظر حمایت از کودکان در مقابل بهره کشی و میزانن انطباق آن با مقررات بین المللی چگونه است سیاست جنایی تقنینی ایران فاقد راهبرد مشخص و انطباق لازم در قبال بهره کشی کودکان با اسناد بین المللی است.

کلیدواژه ها

جرم بهره کشی، کودکان زیر ده سال، اسناد بین المللی، سیاست های جنایی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.