بررسی نقش کارآفرینی در توسعه اقتصادی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-1-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 371
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته فرجی

دانشگاه رازی

تهمینه احسانی فر

دانشگاه رازی

نادر نادری

دانشگاه رازی

بیژن رضایی

دانشگاه رازی

چکیده

کارآفرینی به عنوان یک راهبرد برای توسعه کشورها، ایجاد اشتغال و رفاه، شناخت فرصت های مناسب و افزایش تولید به حساب می آید، چرا که نوآوری های آن تقاضاهایی برای محصولات و خدمات جدیدی که قبلا وجود نداشتند به بار می آورد و در نتیجه عرضه محصولات جدید را افزایش خواهد داد و موجب افزایش اشتغال و بهبود وضعیت زندگی افراد جامعه خواهد شد. همانطور که آمارها نیز نشان می دهند در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه، کسب و کارهای کوچک و متوسط سهم به سزایی در تولید ناخالص داخلی کشورها دارند بهطوریکه در ایالات متحده بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی و صادرات، توسط کسب و کارهای کوچک و متوسط صورت می گیرد. امروزه دولت ها و سازمان ها به کارآفرینی اهمیت بیشتری می دهند و راه شکوفایی اقتصادی را در گروی توسعه کارآفرینی می دانند. بنابراین با توجه به این که کارآفرینی یکی از عوامل کلیدی در توسعه اقتصادی یک جامعه به شمار می آید، هدف از این مقاله، بررسی مختصری از مفاهیم کارآفرینی و توسعه اقتصادی با تاکید بر نقش کارآفرینی در توسعه اقتصادی با استفاده از مدل ارائه شده توسط توما و همکاران می باشد که بر برخی از عوامل اصلی درگیر در رابطه بین کارآفرینی و توسعه اقتصادی تاکید می ورزد در مدل ارائه شده در مقاله اشاره می شود که، برای دست یابی به توسعه اقتصادی در جامعه باید فعالیت های کارآفرینی پایا ایجاد کنیم و برای ایجاد چنین فعالیت هایی باید از آموزش، سنت کارآفرینی، زیر ساخت و حمایت های دولتی استفاده کنیم تا توسعه اقتصادی محقق شود.

کلیدواژه ها

کارآفرین, کارآفرینی, توسعه, توسعه اقتصادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.