مروری بر بازدارنده های کارآفرینی دانشگاهی در آموزش عالی کشاورزی با تاکید بر تجربه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-3-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید غلامرضا موسوی

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدحسن مبارکی

دانشگاه تهران

ابوالقاسم عربیون

دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران

چکیده

این مطالعه با هدف شناسایی و تحلیل بازدارنده های کارآفرینی دانشگاهی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به انجام رسیده است. به منظور گردآوری داده ها به تدوین یک پرسشنامه به عنوان ابزار تحقیق اقدام شد. با بهره گیری از جدول کرجسی و مورگان، 92 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به عنوان نمونه انتخاب و از طریق روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی با انتساب متناسب مورد مطالعه قرار گرفتند. روی همرفته دسته بندی مفهومی بازدارنده ها به استخراج 12 مولفه مفهومی زیر منجر شده است: محدودیت سرمایه گذاری و تامین اعتبار برای فعالیت های کارآفرینانه، محدودیت ظرفیت تجاری سازی و پشتیبانی نامناسب از کارآفرینی اعضای هیات علمی (مولفه حمایت از راه اندازی کسب وکار)، ضعف رویه ها و فرآیندها، ظرفیت محدود کسب وکار در سطح منطقه، کمبود منابع و زیرساخت ها (مولفه حمایت از توسعه کسب وکار)، ضعف آموزش و اطلاع رسانی در خصوص کارآفرینی دانشگاهی، رویکرد حرفه ای غیرکارآفرینانه و عدم تلفیق کارآفرینی در راهبرد مدیریتی دانشگاه (مولفه حمایت از کارآفرینی)، بازدارنده های انگیزشی، درک نامناسب از کارآفرینی دانشگاهی، و ضعف ترویج و فرهنگ سازی برای کارآفرینی دانشگاهی (مولفه فرهنگ کارآفرینی). بر اساس بازدارنده های شناسایی شده، راهکارهایی برای بهبود کارآفرینی دانشگاهی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ارایه شده است.

کلیدواژه ها

کارآفرینی دانشگاهی, اعضای هیئت علمی, مرور تجربی, دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.