شناسایی ظرفیت های گردشگری کشاورزی در شهرستان جهرم با استفاده از مدل توز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-4-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر سامانی قطب آبادی

دانشگاه هنر اصفهان

ندا ترابی فارسانی

دانشگاه هنر اصفهان

زاهد شفیعی

دانشگاه هنر اصفهان

مرتضی بذرافشان

مجتمع آموزش عالی بم

چکیده

امروزه گردشگری کشاورزی به عنوان بخشی از کسب و کار روستایی، ابزاری برای ارتقای کیفیت زندگی و حیات اقتصادی جوامع روستایی دیده می شود. گردشگری کشاورزی کشاورزان روستایی را قادر می سازد تا بازدیدهای لذت بخشی از زندگی و فرهنگ روستایی را برای گردشگران از طریق تفریح و سرگرمی، فعالیت های کشاورزی و محصولات کشاورزی فراهم کنند. این پژوهش، پتانسیل-های گردشگری کشاورزی در شهرستان جهرم را از یک دیدگاه مدیریت استراتژیک نشان می دهد و پیشنهادات مناسب استراتژیک با استفاده از تجزیه و تحلیلTOWS به کمک نرم افزار Excel ارائه و اولویت بندی می کند تا این مقوله توسعه یافته تر و موثرتر شود. اطلاعات برای تعیین محیط داخلی و خارجی با استفاده از یک بحث گروهی رسمی متشکل از ده نفر از خبرگان در زمینه گردشگری و کشاورزی در شهرستان جهرم جمع آوری شد. پرسشنامه با استفاده از عوامل داخلی و خارجی شناسایی شده توسعه داده شد و بین خبرگان توزیع گردید. نتایج نشان داد که استراتژی تهاجمی، بهترین راهبرد حمایت از گردشگری کشاورزی در زمینه مکان مورد مطالعه است. بر اساس ماتریس داخلی و خارجی، استراتژی حفظ و نگهداری وضع موجود انتخاب گردید و در اولویت بندی به استراتژی ها با توجه به استراتژی انتخابی تهاجمی، استراتژی تاکید بر توسعه گردشگری کشاورزی به دلیل مطرح بودن شهرستان جهرم به عنوان قطب کشاورزی، تقاضای گردشگران به مزارع و مقاصد گردشگری کشاورزی و محصولات ارگانیک، محلی – روستایی و وسعت زمین های کشاورزی در جهت توسعه پایدار با بالاترین امتیاز جذابیت در صدر اولویت بندی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی, گردشگری کشاورزی, مدل توز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.