مروری بر مدل های حکمرانی الکترونیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE01_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائقه ناظمی جنابی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

حکمرانی الکترونیک به معنی استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در سطوح مختلف دولت و بخش عمومی و فراتر از آن به منظور تقویت حکمرانی خوب است. پیشرفت و گسترش روز افزون تکنولوژی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اهمیت مفهوم حکمرانی را الکترونیک را بیش از پیش کرده است لذا با توجه به اهمیت مبحث بدیع حکمرانی الکترونیک، در این مقاله سعی شده است با مروری بر تعدادی از مدل های حکمرانی الکترنیک، به جنبه های مختلف این مفهوم پرداخته شود 1 . مدل UNDP و 2. مدل تعاملات میان گروه های اصلی در حکمرانی الکترونیکی - 3 مدل بلوغ حکمرانی الکترونیک گارتنر، 4. مدل مهندسی حکمرانی الکترونیک، 5. مدل عملکرد حکمرانی الکترونیک، 6. مدل EGOV4SD و .7 نقش دوگانه شهروندان در حکمرانی الکترونیکی، از جمله مدل هایی هستند که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته شده تا با بیان رویکردهای مختلف به حکمرانی الکترونیک بتوان گامی در فهم بهتر این مفهوم بدیع و پر اهمیت برداشت

کلیدواژه ها

حکمرانی الکترونیک، مدل های حکمرانی الکترونیک، حکمرانی خوب، فناوری اطلاعات و ارتباطات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.