زنانه نویسی در شعر پروین اعتصامی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE01_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد معین صفاری

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور واحد مرودشت

چکیده

پروین اعتصامی از زنان شاعر معاصر است که در سروده هایش، مسائل و روحیات زنان را بازتاب داده و نوعی هویت زنانه را در اشعارش مطرح کرده است. وی با استفاده از معیارهای زنانه ای که در آثارش به کار برده تا حدود فراوانی توانسته است، نوعی ادبیات زنانه خلق کند و مخاطب به روشنی در سروده های وی، نوعی گفتمان زنانه را مشاهده می کند. این گفتمان زنانه و زنانگی در استفاده از معیارهای زنانه ای همچون؛ استفاده از تعابیر زنانه، بهره گیری از تصاویر زنانه در شعر، تکرار واژگان و حروف که از احساسات سرچشمه می گیرد، میل به صنعت های ساده شعری به جای استفاده از ابهام و اپهام و تشبیهات مرکب و استعاره های پیچیده، پرداختن به مسائل زنان و استفاده از وجه عاطفی جمله ها توسط نویسنده و حتی شخصیت های داستانی برخی سروده هایش، تیلور پیدا می کند. بنابراین نوشتار حاضر بر آن است که در این مجال، با روش توصیفی تحلیلی به بررسی زنانه نویسی در سروده های پروین اعتصامی بپردازد. بررسی ها نشان می دهد که پروین اعتصامی بر اساس نگاه و تجربه زنانه خود توانسته است شکل، صدا و محتوایی زنانه و متفاوت با صدای متردان بیافرینتد. وی مشکلات، حالات و روحیات خاص زنان را برای شناساندن شعور و حساسیت های جنس زن، در این آثار با زبانی ساده و به دور از واژگان و تعابیر کرن به تصویر کشیده است

کلیدواژه ها

زنانه نویسی، شعر معاصر، پروین اعتصامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.