رفتار و مسئولیت های اقتصادی دولت اسلامی (مورد مطالعه: راهکارهای تعدیل ثروت و کارآفرینی اجتماعی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن خدابخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد کارآفرینی گرایش کسبوکار جدید ، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران. ایران

حسین علی احمدی جشفقانی

عضو هیئتعلمی، دانشکده مدیریت و مهندسی پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

عدالت یکی از اهداف اصلی در دولت اسلامی است. عدالت اقتصادی از امور مهم در حوزه مبارزه با ظلم و فساد است. فساد اقتصادی و ایجاد طبقات اقتصادی ناهمگون در اسلام ممنوع است ولی مال و ثروت مشروع و محترم است. یکی از گونه های ثروت، ثروت ناشی از کارآفرینی است و گونه دیگر آن، ثروت اجتماعی است. ثروت اجتماعی، مجموع ارزش های مرتبط با احساسات است که برای یک بنگاه در دسترس می باشد. ثروت اجتماعی از منظر بالا بردن میزان توسعه فرهنگی و اجتماعی امری اجتناب ناپذیر می باشد و با توجه به کثرت تعاریف نظریه پردازان، آموزه های امیرالمونین علی (ع)در حوزه های مختلف اقتصادی در نهج ئالبلاغه، دریچه های جدیدی را خواهد گشود. این پژوهش از نوع مروری بوده و با مطالعه مقالات فارسی و بررسی متون فرمایشات امام علی(ع) می خواهد به تحلیل محتوا و مضمون آموزه های اسلامی پرداخته و رفتار اقتصادی دولت اسلامی را در حوزه تعدیل ثروت و کسب مال و ثروت پیش بینی نماید. پیش فرض مقاله این ست که تولید ثروت اجتماعی و کارآفرینی منافات با رفتار اقتصادی اسلام ندارد. پژوهش ضمن برشمردن ویژگی های مالی و اقتصادی در سبک زندگی اسلامی به رفتار دولتمردان و وظائف اقتصادی دولت اسلامی در جامعه برای پیشگیری از تضییع حقوق فقرا و راه های تعدیل ثروت در اسلام اشاره دارد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی اجتماعی ، عدالت اقتصادی، فقر ، ثروت اجتماعی ، تعدیل ثروت، فساد مالی ، رفتار و وظائف دولت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.