بهینه سازی مصرف آب و استفاده مجدد از پساب فولاد در سیستم احیای مستقیم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت صنعتی
  • کد COI اختصاصی: IMCONFERENCE04_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کارگر

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی

محمد حسن زارع میرک آباد

دکتری مهندسی مکانیک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

سید امیرعباس علومی

دکتری مهندسی مکانیک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد

چکیده

صنایع آهن و فولاد آب زیادی را در تولیدات خود به مصرف می رسانند. در این صنایع، پساب فرآیند خنک سازی و پاک سازی اسکرابرها، حاوی آهن و ترکیبات آن می باشد. پساب بخش جمع آوری گرد و غبار، دارای مقادیر قابل توجهی ذرات معلق جامد است که این مواد با روغن، آهن همراه هستند. قسمت اعظم پساب صنایع آهن و فولاد از بخش خنک سازی، تولید می شود. حال با استفاده مجدد از آب پساب و برگرداندن آن به سیستم می توان از هدر رفت میزان قابل توجه آب جلوگیری کرد تا بتوان به نحو بهینه از هدر رفت انرژی های تولید شده در خود استفاده کند و نیز کمک شایانی به حفظ و نگهداری محیط زیست شود. با توجه به احداث اولین پلنت احیاء مستقیم در سواحل اقیانوس آرام و وجود منابع فراوان آب در این طراحی پلنت های احیای میدرکس به گونه ای است که مصارف آب بالایی را می طلبد با توجه به کویری بودن منطقه، کمبود آب شرب و احداث کارخانه های فولاد و اشتغال افراد، بهینه سای مصرف آب امری ضروری می باشد. مدیریت و بهبود مصرف آب در صنایع فولاد و انتقال تجربه به واحدهای احیاء دیگر در منطقه موجب حفظ منابع آبی کشور و توزیع مناسب آب شده تا بتوان با کارآیی بیشتر و هزینه کمتر به مطلوبیت یکسانی در زمینه مصرف دست یافت. مقوله هایی مانند افزایش بازده آبیاری، تکنولوژی های جدیدی و خدمات مشاوره ایدر کنار کنترل مصرف آب و کنترل برداشت از منابع آب زیرزمینی می تواند به صنعت فولاد و همچنینی اقتصاد کشور و بحران کم آبی کمک کند.

کلیدواژه ها

بهینه سازی، آب، پساب، محیط زیست، احیای مستقیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.